Atklājot ziemas skriešanas sezonu, "Lattelecom" Rīgas maratons kopā ar "adidas" svētdien, 26. oktobrī, "Arēnā Rīga" pulcē vairāk nekā 1000 skriešanas entuziastu un veselīga dzīvesveida cienītāju uz ziemas sezonas atklāšanas skolu un skrējienu.

Pasākums pulcēs spožākās Latvijas un Baltijas skriešanas zvaigznes un iedvesmotājus, dodot iespēju dalībniekiem apgūt praktiskus skriešanas knifus, saņemt konsultācijas, saņemt pozitīvisma devu no pieredzējušajiem runātājiem un uzskriet kopīgā draudzības skrējienā ar startu un finišu "Arēnā Rīga".

Sezonas atklāšanas "adidas" skolu plkst. 11.00 ievadīs iedvesmas stāsti no Latvijas rekordistiem maratona distancē Jeļenas Prokopčukas, kura nebūs klātienē, un Valērija Žolneroviča, kā arī viņu pieredzējušā trenera Aleksandra Prokopčuka. Speciāli sezonas atklāšanai uz Rīgu atbraukušas arī slavenākās Igaunijas skrējējas - Līna un Leila Luikass - māsas pārstāv Igaunijā populāro projektu "Trio to Rio", kura ietvaros viņas gatavojas olimpiskajām spēlēm Riodeženeiro. Praktiskus knifus un ziemas ieteikumus sniegs "adidas" skriešanas skolas treneris, pasaules un Eiropas čempions daudzcīņā Romāns Melderis, maratoniste un fitnesa trenere Zanda Zariņa Rešetina, kā arī "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Noslēgumā "adidas" skolas īpašais viesis - pusmaratonists un "stand-up" komiķis Jānis Skutelis, kurš dalīsies savā pieredzē par skriešanu ziemā un vispār.

Sezonas atklāšanas "adidas" skrējienam starts tiks dots uzreiz pēc iedvesmas stāstiem turpat Arēnas Rīga galvenajā zālē, skrējējiem izskrienot uz Mālpils ielas un ~2,5km apļus veicot "Arēnas Rīga" apkaimē pa Skanstes, Zirņu un Vesetas ielām. Noslēdzot katru 2,5km garo apli, dalībnieki veiks "goda apli" Arēnas Rīgas telpās un DJ Toma Grēviņa mūzikas pavadībā. Apļu skaitu varēs izvēlēties paši pēc garastāvokļa un laika apstākļiem.

Speciāli ziemas sezonas atklāšanai "adidas" sarūpējis Denisa Kimeto, maratona pasaules rekordista (02:02:57), īpaši vieglo apavu modeli "adizero Adios BOOST TM". Interesenti adidas ziemas sezonas apavus un inventāru adidas skolā varēs iegādāties ar 20% atlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!