Foto: Publicitātes foto
"Vitamax Liepājas velomaratona" sporta klasē uzvarējis komandas "Rietumu- Delfin" braucējs Armands Bēcis, svētdien, 17. augustā, informēja sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

Komandas "Rietumu- Delfin" braucējs Armands Bēcis uzvaras laurus plūca, pieveicot 85 kilometrus garo "TVplay.lv" Sporta braucienu 1 stundā un 59 minūtēs.

"Braucu no Rīgas 200 kilometrus tikai ar vienu domu, ka uzvarēšu. Paldies organizatoriem par interesanto un ātro trasi īpaši par bruģēto trases posmu. Brauciens bija smags, jo spēcīgu konkurenci sastādīja pārējie sportisti. Izdevās realizēt izcilu taktiku, kā cerēts, jūtos laimīgs," teica Bēcis.

Sporta klasē otrajā vietā ierindojās Viesturs Lukševics, kas trasē pavadīja 2 stundas, bet trešais ātrākais bija Nils Ķelderis, uzrādot laiku 2 stundas un 3 sekundes.

Savukārt 43 kilometru garajā "Vivus.lv" Tautas braucienā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Kaspars Launerts, aiz sevis atstājot Linardu Veidi un Arvi Sprūdi. Sieviešu konkurencē uzvarēja Jana Jansone, aiz sevis atstājot Rūtu Ziemeli un Žannu Škuļovu.

Ar labiem rezultātiem var lepoties Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, kā arī sabiedrībā populārais mūziķis Ainars Virga, kuri startēja Tautas braucienā.

Organizatori bija sagatavojuši ātru trasi, dalībniekiem bija iespēja izjust gan jauna asfaltbetona, gan bruģakmens segumu, kas līdzinās pasaulē populāro sacensību "Tour de France" tradicionālajam bruģa posmam. Trase vijās pa Karostas vēsturiskajām vietām.

"Vitamax Liepājas velomaratonā", ar kuru tika atjaunotas šosejas riteņbraukšanas tradīcijas Liepājā, bija trīs distances "TVplay.lv" Sporta distance (85,2 km), "Vivus.lv'' Tautas distance (42,6 km), kā arī "Lego" bērnu distance (500- 1000m).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!