Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgākā spēlētāja Lebrona Džeimsa aģents ticies ar vismaz piecu līgas klubu pārstāvjiem, diskutējot par viņa nākotni pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, vēsta ESPN.

Iepriekš Džeimss, kā arī citi Maiami "Heat" komandas līderi Dveins Veids un Kriss Bošs paziņoja par savos līgumus ietverto sadarbības nepagarināšanas iespēju izmantošanu, kas viņiem visiem ļauj izmēģināt NBA brīvo aģentu tirgu. Pašlaik gan nav zināms, cik nopietni ir trīs minēto basketbolistu nolūki pārcelties uz citām komandām, jo šāds solis, iespējams, tiek veikts, lai mudinātu "Heat" vadību uz sastāva pastiprināšanu un komandas algu sarakstu pārkārtošanu.

Nav zināms precīzs komandu skaits, kas šajās dienās tiekas ar Džeimsa aģentu Riku Polu, taču tiek vēstīts, ka šo klubu vidū ir Fīniksas "Suns", Hjūstonas "Rockets", Losandželosas "Lakers", Dalasas "Mavericks" un basketbolista bijusī vienība Klīvlendas "Cavaliers".

Tiesa, "Lakers" kluba vadība šajā pašā laikā aktīvi cenšas piesaistīt citu iekāroto brīvo aģentu - Karmelo Entoniju. Ņujorkas klubu "Knicks" pametušajam basketbolistam Losandželosā tiek solīts maksimāli iespējamais četru gadu līgums par 95 miljoniem dolāru (69,8 miljoniem eiro), kas līdzīga līguma piedāvāšanu arī Džeimsam padara par maz ticamu.

"Suns" vienības vadība tikmēr sola Polam Džeimsa piesaistīšanas gadījumā nodrošināt arī Entonija vai Boša pakalpojumus, kamēr "Heat" cenšas savu līderu saglabāšanas nolūkā vienoties ar "Lakers" spāņu centru Po Gasolu.

Pirmos septiņus savas NBA spēlētāja karjeras gadus Džeimss pavadīja "Cavaliers" komandā, bet 2010.gadā viņš kā brīvais aģents pārcēlās uz "Heat". Kopā ar šo vienību viņš 2012. un 2013.gadā kļuva par līgas čempionu, bet šīgada finālā Maiami klubs atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Abos "Heat" triumfa gados Džeimss tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš četras reizes kļuvis par sezonas vērtīgāko basketbolistu un desmit reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Tikmēr Entonijs Ņujorkas vienībā pavadīja iepriekšējos trīs gadus, taču aizvadīto sezonu viņš pleca savainojuma dēļ bija spiests beigt priekšlaicīgi. Neskatoties uz traumu, basketbolists kopumā regulārajā čempionātā vidēji guva 27,4 punktus, kas bija otrs labākais rādītājs starp visiem NBA spēlētājiem. Par spīti lieliskajam Entonija sniegumam, Ņujorkas klubs aizvadītajā sezonā nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 2011.gada.

Entonijs Ņujorkas klubam pievienojās 2011.gadā, kad basketbolistu pēc astoņām sezonām Denveras "Nuggets" rindās aizmainīja kluba vadība. Savukārt "Nuggets" komanda Entoniju izvēlējās 2003.gada NBA drafta pirmajā kārtā ar kopējo trešo numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!