Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pirmajā simboliskajā izlasē iekļauts regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Kevins Durants no Oklahomasitijas "Thunder" komandas un Lebrons Džeimss, kurš ar Maiami "Heat" komandu šomēnes cer tikt pie trešā līgas čempionu titula pēc kārtas.

Līdzās šiem diviem basketbolistiem pirmajā simboliskajā izlasē iekļauti arī Kriss Pols (Losandželosas "Clippers"), Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets") un francūzis Žoakims Noā (Čikāgas "Bulls").

Hārdens un Noā šādu godu izpelnījušies pirmoreiz karjerā, Pols pie tāda ticis ceturto reizi, Durantam šis ir piektais šāda panākums, bet Džeimsam - jau astotais.

Durants šosezon ceturto reizi pēc kārtas kļuvis par līgas rezultatīvāko spēlētāju, bet Džeimss septīto gadu pēc kārtas uzlabojis savu no spēles veikto metienu precizitāti, sasniedzot 56,7% atzīmi.

Pols kļuva par regulārā čempionāta labāko rezultatīvo piespēļu veicēju, bet Noā izpelnījās sezonas labākā aizsarga balvu. Tikmēr Hārdens regulārajā čempionātā bija piektais līgā gan vidējā spēles laikā, gan vidēji gūtajos punktos.

Sezonas otrajā simboliskajā izlasē tika iekļauts francūzis Tonijs Pārkers (Sanantonio "Spurs"), Stīvens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Bleiks Grifins ("Clippers"), Kevins Lavs (Minesotas "Timberwolves") un Dvaits Hovards ("Rockets").

Savukārt sezonas trešajā simboliskajā izlasē Ziemeļamerikas mediji iebalsoja Demjanu Lilardu, Lemarkusu Eldridžu (abi - Portlendas "Trail Blazers"), slovēni Goranu Dragiču (Fīniksas "Suns"), Polu Džordžu (Indiānas "Pacers") un Elu Džefersonu (Šarlotes "Bobcats").

Šīs sezonas NBA finālsērija starp "Heat" un "Spurs" komandām startēs ceturtdien Sanantonio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!