Foto: F64

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberto Puķītis sestdien izcīnīja 14.vietu Turcijā notiekošā pasaules junioru čempionāta 500 metru distancē.

Priekšsacīkšu kārtā Puķītis ar laiku 42,913 sekundes kļuva par sava skrējiena uzvarētāju, bet nākamo kārtu nesasniedza Roberts Zvejnieks un Tomass Bakevics, kuri savos slidojumos bija pēdējie.

Pamatsacensību pirmajā kārtā Puķītis savā skrējienā bija otrais, finišējot pēc 42,076 sekundēm, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja neveiksmi, finiša līniju šķērsojot vien pēc 58,115 sekundēm un uzrādot sliktāko laiku šajā sacensību posmā.

Distances ieskaitē Puķītis tika klasificēts 14.vietā, Bakevicam 62.pozīcija, bet Zvejnieks ierindojās 83.vietā 85 sportistu konkurencē.

Kā ziņots, piektdien 1500 metru distancē Puķītis tika klasificēts devītajā vietā, Zvejniekam 37.pozīcija, bet Bakevics ierindojās 56.vietā 88 sportistu konkurencē. Tāpat piektdien Latvijas stafetes komanda - Puķītis, Bakevics, Zvejnieks un Kārlis Krūzbergs - 3000 metru distances pirmajā kārtā savā slidojumā finišēja pēdējā, ceturtajā, vietā. Tas liedza kvalificēties ceturtdaļfinālam un ierindoja latviešus 17.vietā 19 komandu konkurencē.

Absolūtajā vērtējumā Puķītis pašlaik ieņem 12.vietu.

Čempionāta turpinājumā svētdien paredzēts starts 1000 metru distancē. Tāpat svētdien labākie absolūtās ieskaites sportisti piedalīsies superfinālā 1500 metros.

Pasaules čempionātā junioriem medaļas atsevišķās distancēs nepasniedz, bet pasaules čempions tiks noskaidrots četru distanču (1500 metru, 1000 metru, 500 metru un 1500 metru superfināla) summā. Superfinālā iekļūs astoņi labākie pēc pirmo trīs distanču rezultātiem.

Kā zināms, Puķītis februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!