Foto: DELFI

Valsts labākā tāllēcēja Lauma Grīva sestdien Polijā notiekošajā pasaules čempionātā telpās ierindojās 12.vietā.

Vienīgā Latvijas pārstāve čempionātā pirmajā lēcienā palika bez rezultāta, bet otrajā viņa aizlēca 6,29 metru tālumā un uzstādīja savu šīs sezonas personīgo rekordu. Trešajā mēģinājumā Grīva uzrādīja rezultātu 6,17 metri.

Tādējādi Grīva kvalifikācijas sacensības noslēdza 12.vietā, apsteidzot tikai vienu konkurenti un nekvalificējoties svētdien paredzētajam finālam.

Kvalifikācijas normatīvs tāllēkšanā bija 6,70 metri, bet finālā piedalīsies astoņu labāko rezultātu īpašnieces.

Grīva nebija vienīgā, kura izpildīja pasaules čempionāta normatīvus - to 400 metru distancē paveica arī Jānis Leitis, taču viņš meistarsacīkstēs nepiedalās, jo turpina mācības ASV.

Kā zināms, Grīva tikai pagājušās nedēļas beigās atgriezās sacensību apritē pēc vairākus mēnešus ilga pēdas lūzuma ārstēšanas. Šajās sacensībās sportiste aizlēca 6,25 metrus tālu.

Arī septiņcīņniece Aiga Grabuste, kura atgriezusies sacensību apritē pēc kļūšanas par māti, bija ļoti tuvu tam, lai izpildītu pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu tāllēkšanā, taču viņai vairāku apstākļu dēļ tas nav izdevies.

Kad 2012.gada beigās par karjeras noslēgšanu paziņoja Ineta Radeviča, tieši Londonas olimpisko spēļu dalībniece Grīva kļuva par Latvijas labāko tāllēcēju, pērn izcīnot 16.vietu pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās Sopotā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!