Foto: F64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa (PK) izcīņas septītajā posmā Pokļukā ceturtdien izcīnīja devīto vietu 10 km sprinta sacensībās.

Jau no sacensību sākuma Rastorgujevs parādīja, ka pretendē uz augstu vietu - pie divu kilometru atzīmes viņam piederēja labākais rezultāts. Pirmajā šautuvē guļus Andrejs sašāva visus mērķus, taču ātrāks par viņu bija slovēnis Jakovs Faks.

Otrajā šautuvē, valdot diezgan spēcīgam vējam, Rastorgujevs nesašāva vienu mērķi un bija spiests veikt vienu soda apli, kas atmeta viņu uz astoto vietu kopvērtējumā. Finišā Latvijas sportistam devītais rezultāts, kas dod tiesības piedalīties 12,5 km iedzīšanas distancē.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja zviedrs Bjerns Ferijs, kurš arī veica vienu soda apli. Ar precīzu šaušanu, bet lēnāku soli otrais palika krievs Antons Šipuļins (+1,5 sek.), trešais - vācietis Ārnds Pfeifers (+2,7 sek., 1 soda aplis). Rastorgujevs Ferijam zaudēja 32,4 sekundes.

Edgars Piksons no sacensībām izstājās pirms pirmās šautuves, bet Rolands Pužulis ar četrām kļūdām šaušanā palika pēdējais, 91. starp visiem finišu sasniegušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!