Čehu zvaigzne Jaromīrs Jāgrs sestdien kļuva par septīto spēlētāju Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kurš guvis vismaz 700 vārtus.

Mačā, kurā Jāgra pārstāvētā Ņūdžersijas "Devils" komanda ar rezultātu 6:1 pieveica Ņujorkas "Islanders", čehs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, panākot rezultativitātes robežu, ko iepriekš bija sasnieguši vienīgi Veins Greckis, Gordijs Hovs, Brets Halls, Marsels Dions, Fils Espozito un Maiks Gārtners.

Jau vēstīts, ka pirms tam janvārī Jāgrs kļuva par visu laiku septīto rezultatīvāko NHL spēlētāju, apsteidzot leģendāro Mario Lemjē, bet decembrī čehs laboja līgas rekordu karjeras laikā gūto uzvaras vārtu skaita ziņā.

Jāgrs NHL karjeras laikā 1452 regulārā čempionāta spēlēs guvis 700 vārtus un veicis 1040 rezultatīvas piespēli. Kā sestais labākais vārtu guvējs līgas vēsturē ir Gārtners, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis 708 reizes.

NHL Metropoles divīzijas kopvērtējumā "Devils" ar 65 punktiem 61 spēlē pašlaik ieņem sesto vietu.

Kā zināms, 42 gadu vecais Jāgrs palīdzēja arī Čehijas izlasei Soču olimpiskajās spēlēs, kur tā nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Tā pieredzējušajam uzbrucējam bija jau piektā Olimpiāde.

Jāgrs iepriekš izteicies, ka šī viņam ir pēdējā sezona NHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!