Foto: AFP/Scanpix

Šā brīža Latvijas vadošā tāllēcēja Lauma Grīva piektdien atgriezīsies sacensību apritē pēc vairākus mēnešus ilgas pēdas lūzuma ārstēšanas, pastāstīja sportiste.

Grīva "nelīdzenu pēdas kaula lūzumu" guvusi treniņprocesā novembra beigās.

"Ar ārstiem izlēmām netaisīt operāciju. Ģipsis bija jānēsā līdz janvāra vidum, bet noņēmu to ātrāk, lai nekavētu treniņprocesu. Savukārt skriešanas un lēkšanas darbus sāku tikai februārī," izteicās sportiste, kura treniņus neesot pārtraukusi gandrīz ne uz brīdi. "Ar kruķiem lēcu uz treniņiem un trenējos, ar specifiskiem vingrinājumiem attīstot spēka izturību un arī pašu lauzto kāju."

Kad secināts, ka trauma dzīst lēni, jo vēl februāra sākumā kauls nebija pilnībā saaudzis, Grīva konsultējusies ar Latvijas rekordisti tāllēkšanā Inetu Radeviču, kura ieteikusi atveseļošanos turpināt ASV.

"Paldies Inetai, viņa pat atbrauca uz ASV, lai palīdzētu izprast treniņus. Šobrīd jau esmu atgriezusies pilnvērtīgā treniņprocesā un nopietni gatavojos pasaules čempionātam telpās, kas nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Sopotā," izteicās Grīva.

Ceturtdien viņa veikusi 20 stundas ilgu lidojumu uz Latviju, lai jau piektdien Kuldīgā piedalītos Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kausa pirmā posma sacensībās. "Tajās galvenais uzdevums būs tehniskais izpildījums."

Kā izteicās sportiste, tā kā pasaules čempionāta telpās kvalifikācijas normatīvu bez viņas no Latvijas sportistiem izpildījis vēl vienīgi Jānis Leitis (400 metru distancē), viņai bijusi pastiprināta motivācija atgūt formu līdz šīm sacensībām.

Kad 2012.gada beigās par karjeras noslēgšanu paziņoja Radeviča, tieši Londonas olimpisko spēļu dalībniece Lauma Grīva kļuva par Latvijas vadošo tāllēcēju, pērn izcīnot 16.vietu pasaules čempionātā.

Šī gada sākumā sevi tāllēkšanā daudzsološi pieteikusi septiņcīņniece Aiga Grabuste, kura atgriezusies sacensību apritē pēc bērna piedzimšanas. Viņa pirms nedēļas Latvijas čempionātā telpās aizlēca 6,50 metrus tālu, sasniedzot augstvērtīgāko rezultātu no visiem dalībniekiem pēc IAAF punktu tabulām.

Šajā vasaras sezonā vieglatlētiem galvenais starts būs Eiropas čempionātā, kas augustā risināsies Cīrihē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!