Foto: F64

Latvijas jaunais šorttrekists Roberto Puķītis ar nākotni saista lielas cerības un pēc četriem gadiem olimpiskajās spēlēs, kas notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, vēlas būt starp medaļniekiem.

Kā zināms, pirmdien Puķītis 1500 metru distancē Soču olimpiskajās spēlēs ieguva 15.vietu, izstājoties no sacensībām pusfinālā.

"Pusfinālā brauciens bija ātrs. Mēģināju turēties aizmugurē, lai varētu mierīgi izslidot un izmantot citu kļūdas," pēc sacensībām atklāja Puķītis. "Man ļoti labi izdevās pēdējā taisne, spēks arī vēl pietika, bet aplis tomēr bija par īsu."

Jau vēstīts, ka Puķītis 1500 metru pirmajā kārtā pēc saskares ar japāni Juzo Takamido zaudēja līdzsvaru, strauji atpalika un finišēja skrējiena pēdējā, sestajā, vietā. Tomēr pēc tiesnešu izvērtējuma Japānas sportists par apdzīšanas manevru tika diskvalificēts, bet tā cietējs Puķītis līdz ar to tika iecelts sacensību pusfinālā.

"Pirmajā skrējienā mērķis bija turēties pa priekšu, kas arī labi izdevās, bet japānis mēģināja spraukties iekšā, izgrūžot mani ārā. Viņš mani pagrūda, bet es bloķēju savu pozīciju," pauda Puķītis, kurš atzina - pirmajā slidojumā valdījis uztraukums, kamēr pusfināls jau pagājis mierīgā gaisotnē. "Mans mērķis šajā Olimpiādē bija pusfināls, tāpēc iegūtā vieta un rezultāts mani apmierina. Pusfinālā negribēju līst iekšā starp sportistiem, jo visi grūstījās. Nevēlējos saņemt diskvalifikāciju, jo tad man būtu pēdējā vieta. Taču nebija arī tā, ka pārējie bija stipri pārāki par mani."

Jau tuvākajā laikā Puķītis dosies uz Nīderlandi, lai gatavotos pasaules junioru čempionātam, kas martā norisināsies Turcijā. Latvijas sportists trenējas pie šorttreka trenera Jerūna Otera, kurš savulaik bijis arī bijušā šorttrekista Haralda Silova treneris.

"Sāku trenēties Haralda dēļ. Viņš man ir paraugs sportā," piebilda 19 gadus vecais Puķītis. "Ja 2008.gadā Ventspilī nebūtu bijis Eiropas čempionāts šorttrekā, kurā triumfēja Silovs, es nemaz nebūtu ticis līdz Sočiem. Pēc četriem gadiem Dienvidkorejā vēlos tikt pie medaļas."

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!