Foto: F64

Soču ziemas olimpisko spēļu trešajā sacensību dienā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti, bet no Latvijas sportistiem uz starta dosies mūsu ātrslidotāji, kamaniņu braucējas un otrās sacensības šajā Olimpiādē aizvadīs biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Tiesības piedalīties 12,5 km iedzīšanas sacensībās Rastorgujevs ieguva, ierindojoties augstajā 17.vietā 10 km sprintā. Trasē Latvijas sportists dosies 46 sekundes pēc sprinta uzvarētāja, norvēģa Ūles Eināra Bjerndālena. Šo sacensību sākums paredzēts pl. 17 pēc Latvijas laika.

Toties agrāk no rīta sacensības uzsāks mūsu ātrslidotāji - p. 11.45 pēc Latvijas laika sāksies priekšsacīkstes 1500 m distancē, kurās startēs Roberto Puķītis. Toties pl. 15 Soču olimpiskās spēles ar 500 m distances sacensībām iesāksies ātrslidotājam Haraldam Silovam.

Pēcpusdienā olimpiskajā bobsleja un kaamniņu trasē "Sanki" vīriešus kamaniņu sportā nomainīs sievietes - mūsu Elīzai Tīrumai un Ullai Zirnei būs jāaizvada pirmie divi braucieni.

Olimpiskie čempioni bez attiecīgajām biatlona, šorttreka un ātrslidošanas disciplīnām tiks noskaidroti vēl arī kalnu slēpošanā sievietēm superkombinācijā un vīriešiem frīstaila mogulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!