Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks svētdien Eiropas junioru čempionātu noslēdza ar ieņemtu 51.vietu 12,5 kilometru iedzīšanā.

Patrijuks pirmajās divās šaušanās nepieļāva nevienu kļūdu, kas viņam no 54.vietas startā ļāva pakāpties un 46.pozīciju. Tomēr nākamajās divās šaušanās Latvijas jaunais biatlonists pieļāva kopā septiņas kļūdas, kā rezultātā nācās samierināties ar 51.vietu.

Par Eiropas čempionu tika kronēts krievs Aleksandrs Povarņicins, kam Patrijuks zaudēja vairāk nekā desmit minūtes.

Kopumā finišu sasniedza 56 sportisti.

Pirms tam svētdien par junioru čempioni dāmām desmit kilometru iedzīšanā kļuva Krievijas biatloniste Svetlana Mironova. Neviena no Latvijas biatlonistēm iedzīšanā nestartēja.

Čempionāts ilgs līdz pirmdienai. Eiropas čempionātā piedalās sportisti līdz 26 gadu vecumam.

Kā ziņots, Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien uzvarēja Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē, bet sestdien izcīnīja bronzu sprintā. Latvijas sportists par Eiropas čempionu pieaugušajiem kļuvis pirmoreiz kopš 2002.gada, kad Oļegs Maļuhins bija labākais gan sprinta, gan sekojošajā iedzīšanas distancē.

Pēc Eiropas čempionāta planētas labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!