Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne, kura startēs arī drīzumā gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, ceturtdien ierindojās 29.vietā Eiropas čempionāta 15 kilometru individuālajā distancē.

Juškāne šaušanā pieļāva septiņas kļūdas, kas viņai neļāva cīnīties par augstu vietu. Kopumā viņa 15 kilometru distanci veica 56 minūtēs un 43,7 sekundēs, kas bija vairāk nekā par piecām minūtēm vājāks rezultāts nekā Eiropas čempionei Nastasjai Kaļinai no Baltkrievijas.

Sacensībās Juškāne ierindojās 30.vietā, jo veiksmīgāk par viņu distanci veica Kanādas sportiste Odreja Vaijankūra, kura ceturtdien bija ātrāka pilnīgi par visām konkurentēm.

Otro vietu Eiropas čempionātā tikmēr ieguva vēl viena Baltkrievijas sportiste Irina Kriuko, bet pie bronzas tika krieviete Gaļina Nečkasova.

Kopumā finišu sasniedz 56 sportistes.

Savukārt vēlāk ceturtdien individuālajās 20 kilometru sacensībās uz starta izies kungi, kur Latviju pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis un Toms Praulītis.

Jau vēstīts, ka junioru konkurencē Aleksandrs Patrijuks trešdien Eiropas čempionātā ierindojās 25.vietā.

Čempionāts ilgs līdz 4.februārim.

Pēc Eiropas čempionāta pasaules labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!