Foto: EPA/LETA

Uz 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm dosies 58 Latvijas sportisti, otrdien oficiāli apstiprināja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

58 sportisti piedalījās arī 2010.gada Vankūveras un 2006.gada Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs. Latvijas delegācijā Sočos būs arī 28 treneri un apkalpojošā personāla darbinieki.

Latvija gaidāmajās olimpiskajās spēlēs piedalīsies deviņos sporta veidos - ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā un hokejā.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka: "Latvijas Olimpiskā komanda ne reizi nav bijusi tik titulēta kā šajā reizē. Ja Latvijas starti Ziemas Olimpiskajās spēlēs 1924., 1928, un 1936.gados vairāk liecināja par pirmskara Latvijas sportisko jauniešu aktivitātēm un vēlmi piedalīties svarīgākajos sporta pasākumos, tad Latvijas Olimpiskā komanda 2014.gadā dodas uz Sočiem piedalīties cīņā par visaugstākā kaluma Olimpiskajām medaļām un uzvarām – mūsu komandā ir iepriekšējās sezonas Pasaules čempioni un medaļnieki, Eiropas čempioni un Pasaules kausa ieguvēji un šās sezonas līderi savos sporta veidos un disciplīnās. Ceturto reizi pēc kārtas uz Ziemas Olimpiādi cīnīties par savām uzvarām dodas Latvijas vīriešu hokeja izlases komanda. Tādēļ mēs pamatoti ceram uz Latvijas labāko sportistu augstākajiem sasniegumiem tieši Sočos".

"23 sportistiem no 58 Sočos būs Olimpiskā debija. Izaugusi jauna Olimpiešu paaudze, kas pirms vairākiem gadiem sāka savu sportisko karjeru ar dalību Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess gandarījums," norāda Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. "No otras puses – šī Latvijas delegācija ir pieredzējušāka, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau trešās, ceturtās vai pat piektās Olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms tiks apvienots ar pieredzes bagātību."

Pēdējās neskaidrības bija par skeletonistes Leldes Priedulēnas dalību, kā arī par to, vai Latvijas bobsleja komandai līdzi dosies rezervists Intars Dambis. Abi sportisti dosies uz Sočiem.

Latvijas komandas sastāvs Soču olimpiskajām spēlēm:

ātrslidošana – Haralds Silovs;

šorttreks – Roberto Puķītis;

biatlons – Andrejs Rastorgujevs, Žanna Juškāne;

bobslejs - Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms un Intars Dambis;

skeletons – Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna

distanču slēpošana - Arvis Liepiņš, Inga Dauškāne un Jānis Paipals;

kalnu slēpošana - Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa un Mārtiņš Onskuls;

kamaniņu sports - Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

hokejs - vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Sirakūzas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Poporad", Slovākija); aizsargi: Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņecas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Bowling Green State Univ. NCAA); uzbrucēji: Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs Lauris Dārziņš (visi Rīgas "Dinamo", KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs , Jānis Sprukts (abi Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes, " ZSC Lions", NLA), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", NLA), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", DEL), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls (SKP "Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Aritavas "Beybaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!