Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis svētdien izcīnīja septīto vietu Vācijā notikušā Eiropas čempionāta 3000 metru superfināla distancē.

Skrējiena sākumā Puķītis pāris apļus pat atradās vadībā, tomēr noprotams, ka turpinājumā viņš piedzīvoja kritienu, jo no vadošā sešinieka atpalika par aptuveni 20 sekundēm.

Līdz ar to Eiropas čempionāta kopvērtējumā Puķītis ar desmit ieskaites punktiem izcīnīja devīto vietu. Savukārt par absolūto Eiropas čempionu ar 102 punktiem kļuva Krievijas pārstāvis Viktors Ans.

Savukārt vēl viens Latvijas sportists Jēkabs Saulītis absolūtajā ieskaitē ieņēma 32.vietu starp 44 sportistiem.

Kā ziņots, pirms tam svētdien nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās pārvarēt priekšsacīkstes 1000 metru distancē. Vīru cīņās gan Saulītis, gan arī Puķītis savos skrējienos ieņēma trešās vietas, bet ceturtdaļfinālam kvalificējās vien pa diviem labākajiem sportistiem.

Noslēguma kopvērtējumā Puķītis ieņēma 21.vietu, bet Saulītis palika 25.pozīcijā.

Kā ziņots, pirms tam Puķītis piektdien izcīnīja negaidīti augsto ceturto vietu 1500 metru distancē, bet sestdien viņš 500 metros pēc diskvalifikācijas ierindojās 24.vietā .

Tikmēr 1000 metru sacensībās dāmām Evita Krievāne priekšsacīkšu skrējienā ieņēma ceturto vietu, kas summā deva 27.vietu 35 sportistu konkurencē.

Par absolūto Eiropas čempioni dāmām kļuva Jorijena ter Morsa no Nīderlandes, kura šosezon tikusi arī pie uzvaras Pasaules kausa posmā ātrslidošanā, bet Krievāne palika 30.pozīcijā 35 sportistu konkurencē.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Šis Puķītim bija trešais Eiropas čempionāts. Līdz šim viņa augstākā izcīnītā vieta bija 16.absolūtajā vērtējumā pagājušā sezonā.

Kā zināms, Puķītis būs vienīgais Latvijas pārstāvis Soču ziemas olimpisko spēļu šorttreka sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!