Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis sestdien pēc diskvalifikācijas ierindojās 24.vietā Vācijā notiekošā Eiropas čempionāta 500 metru distances sacensībās.

Distances priekšsacīkstēs Puķītis ar laiku 42,784 sekundes kļuva par sava skrējiena uzvarētāju, bet citā skrējienā diskvalificēts tika Jēkabs Saulītis. Savukārt pamatsacensību pirmajā kārtā diskvalifikāciju izpelnījās arī Puķītis.

Distances ieskaitē Puķītis tika klasificēts 24.vietā, bet Saulītis palika bez rezultāta.

Savukārt sieviešu konkurencē šīs distances priekšsacīkstes nepārvarēja Evita Krievāne, kura savā skrējienā palika pēdējā, ceturtā, bet distances summā viņai 30.vieta 34 sportistu konkurencē.

Jau ziņots, ka piektdien Puķītis izcīnīja negaidīti augsto ceturto vietu 1500 metru distances sacensībās. Izcīnītā vieta Puķītim devusi astoņus punktus čempionāta absolūtā vērtējuma ieskaitē cīņai par vietu superfinālā.

Svētdien būs starts 1000 metros, kā arī superfināla skrējiens 3000 metru distancē, kurā startēs astoņi labākie sportisti, kuriem būs izcīnītas vietas finālos pirmajās trīs distancēs.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Šis Puķītim ir trešais Eiropas čempionāts. Līdz šim augstākā izcīnītā vieta bija 16.absolūtajā vērtējumā pagājušā sezonā.

Kā zināms, Puķītis būs vienīgais Latvijas pārstāvis Soču ziemas olimpisko spēļu šorttreka sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!