Foto: AFP/Scanpix
Latvijas olimpiskais šorttrekists Roberto Puķītis piektdien negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu Vācijā notiekošā Eiropas čempionāta 1500 metru distances sacensībās.

Latvietis finālā finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 15,702 sekundēm, par 0,052 sekundēm piekāpjoties trešās vietas ieguvējam Frīkam van der Vārtam no Nīderlandes.

Par čempionu tikmēr kļuva Semjons Jeļistratovs no Krievijas, kurš finišēja pēc divām minūtēm un 14,541 sekundes.

Izcīnītā vieta Puķītim devusi astoņus punktus čempionāta absolūtā vērtējuma ieskaitē.

Pirms tam pirmajā sacensību kārtā Puķītis ar laiku divas minūtes un 25,908 sekundes savā skrējienā ieņēma otro vietu, bet pusfinālā vēlreiz savā skrējienā bija otrais, finišējot pēc divām minūtēm un 27,791 sekundes.

Šīs distances pirmo kārtu nepārvarēja Jēkabs Saulītis, kurš savā skrējienā ieņēma ceturto vietu un summā tika klasificēts 26.pozīcijā, un Evita Krievāne, kura sieviešu sacensībās savā skrējienā bija piektā, distances summā ierindojoties 29.vietā.

Sestdien notiks sacensības 500 metru distancē, savukārt svētdien būs starts 1000 metros, kā arī superfināla skrējiens 3000 metru distancē, kurā startēs astoņi labākie sportisti, kuriem būs izcīnītas vietas finālos pirmajās trīs distancēs.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Šis Puķītim ir trešais Eiropas čempionāts. Līdz šim augstākā izcīnītā vieta bija 16.absolūtajā vērtējumā pagājušā sezonā.

Kā zināms, Puķītis būs vienīgais Latvijas pārstāvis Soču ziemas olimpisko spēļu šorttreka sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!