Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Vācijas trasē Rūpoldingā izcīnīja 19.vietu Pasaules kausa piektā posma12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Pirmajās divās šaušanās Latvijas vienīgais pārstāvis sacensībās šāva nekļūdīgi, līdz trešajai šaušanai no 18.vietas pakāpjoties uz augsto septīto pozīciju. Trešajā šaušanā gan tika pieļautas divas kļūdas, bet noslēdzošajā sekoja vēl viens šaušanas misēklis, kas finišā lika atkāpties uz 19.vietu.

Slēpošanas ātrumā Rastorgujevs svētdien uzrādīja septīto labāko laiku.

Pirmo vietu sacensībās izcīnīja individuālās distances uzvarētājs Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš šāva bez kļūdām un par 18 sekundēm apsteidza arī bez kļūdām šāvušo slovēni Jakovu Faku. Tikmēr trešais ar vienu nesašautu mērķi bija krievs Jevgēņijs Garaničevs, kurš uzvarētājam zaudēja 21,4 sekundes.

Rastorgujevs finišā Svendsenam piekāpās par minūti un 20,2 sekundēm.

Sestdien Rastorgujevs 20 kilometru individuālajās sacensībās pēc teicama starta finišēja 18.vietā, kamēr citi Latvijas biatlonisti ierindojās ārpus labāko 60 pulka - Rolands Pužulis ar trim kļūdām šaušanā bija 75.vietā, bet Aleksandrs Patrijuks ar astoņām kļūdām bija pēdējā, 102.pozīcijā.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Kā ziņots, iepriekšējā posmā Vācijas pilsētā Oberhofā teicami startēja Latvijas izlases līderis Rastorgujevs. Viņš izcīnīja 28.vietu sprintā, vēlāk sasniedza labāko rezultātu starp visiem konkurentiem iedzīšanā un kopvērtējumā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, atkārtojot karjeras labāko rezultātu, bet otrajā masu startā karjerā ieņēma 14.vietu.

Rastorgujevs un Žanna Juškāne, visticamāk, būs vienīgie Latvijas pārstāvji Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Dalībai olimpiskajās spēlēs rīkotāji dalīs arī īpašos ielūgumus jeb "wild card", tomēr Latvijai praktiski nav cerību kādu no tiem iegūt. Pirms sezonas uz to varēja pretendēt Edgars Piksons, tomēr viņa rezultāti Pasaules kausa sacensībās nav bijuši pietiekoši labi.

Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!