Foto: AP/Scanpix
Latvijas biatloniste Žanna Juškāne piektdien pieļāva desmit kļūdas šaušanā Pasaules kausa izcīņas piektā posma 15 kilometru individuālajā distancē, ieņemot 96.vietu 98 dalībnieču konkurencē.

Juškāne jau pirmajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas, bet nākamajā pieļāva tikpat, praktiski liedzot sev izredzes kvalificēties iedzīšanas sacensībām, kas norisināsies svētdien. Pēdējās divās šautuvēs Latvijas biatloniste pieļāva vēl četras kļūdas.

Juškāne 15 kilometru distanci veica 52 minūtēs un 54,1 sekundē, no uzvarētājas čehietes Gabrielas Soukalovas atpaliekot par 12 minūtēm un 1,5 sekundēm.

Čehijas biatloniste uz goda pjedestāla nebija finišējusi pēdējās astoņās sacensībās pēc kārtas.

Otrajā vietā aiz Soukalovas šajā Pasaules kausa posmā finišēja Baltkrievijas sportiste Darja Domračova, atpaliekot 34,3 sekundes, bet trešā bija vēl viena biatloniste no Čehijas - Veronika Vitkova.

Zīmīgi, ka Čehijas biatlona vēsturē šī ir pirmā reize, kad divas sievietes finišējušas uz goda pjedestāla.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu tagad ar 366 punktiem ieņem Soukalova, bet par 28 punktiem atpaliek Domračova un Ukrainas biatloniste Vaļa Semerenko, kura šoreiz bija astotā.

Juškāne šosezon pie punktiem vēl nav tikusi.

60 labākās šīs distances dalībnieces kvalificējās svētdien paredzētajām iedzīšanas sacensībām, kurās starta laiki šoreiz tiks ņemti tieši pēc individuālajām sacensībām un izdalīti ar divi.

Kā zināms, svētdien un pirmdien Juškāne izcīnīja 13. un 11.vietu divās IBU kausa sacensībās, oficiāli aizņemot Latvijas vakanci startam Soču olimpiskajās spēlēs. Otra pretendente Baiba Bendika tagad visu uzmanību veltīs Eiropas čempionātam, kas sāksies šī mēneša beigās.

Pasaules kausa posms sākās trešdien ar 4x6 kilometru stafetes sacensībām sievietēm, kurās pēc divu gadu pārtraukuma pie uzvaras tika Krievijas izlase.

Savukārt ceturtdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriem pie pirmā panākuma kopš 2009.gada decembra tika Austrija. Pateicoties sekmīgam Andreja Rastorgujeva sniegumam, pēc pirmā posma līderpozīcijā atradās Latvija, tomēr noslēgumā tā palika 20.pozīcijā.

Posma turpinājumā individuālo distanci aizvadīs vīri, bet svētdien notiks iedzīšanas.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Kā ziņots, iepriekšējā posmā Vācijas pilsētā Oberhofā teicami startēja Latvijas izlases līderis Rastorgujevs. Viņš izcīnīja 28.vietu sprintā, vēlāk sasniedza labāko rezultātu starp visiem konkurentiem iedzīšanā un kopvērtējumā spēja pakāpties uz ceturto pozīciju, atkārtojot karjeras labāko rezultātu, bet otrajā masu startā karjerā ieņēma 14.vietu.

Rastorgujevs un Juškāne, visticamāk, būs vienīgie Latvijas pārstāvji Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Dalībai olimpiskajās spēlēs rīkotāji dalīs arī īpašos ielūgumus jeb "wild card", tomēr Latvijai praktiski nav cerību kādu no tiem iegūt. Pirms sezonas uz to varēja pretendēt Edgars Piksons, tomēr viņa rezultāti Pasaules kausa sacensībās nav bijuši pietiekoši labi.

Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!