Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs atkal lika par sevi runāt pasaules medijiem, ceturtdien Pasaules kausa izcīņas posmā Rūpoldingā stafetes sacensībās savu posmu pabeidzot kā līderis.

Rastorgujevs stafetē veica pirmo posmu un, neskatoties uz divu rezerves patronu izmantošanu, trasē bija tik ātrs, lai Latvija stafetes otro posmu iesāktu kā līdere, par 7,8 sekundēm apsteidzot Itāliju, par 8,1 sekundi - Vāciju, par 8,5 sekundēm Austriju un par 10 sekundēm - Krieviju.

Otrais trasē devās Edgars Piksons, un jau līdz pirmajai šautuvei bija pazaudējis četras pozīcijas, taču pirmajā šautuvē guļus izmantoja tikai divas rezerves patronas un šautuvi pameta kā ceturtais, no līdera, krieva Jevgeņija Ustjugova atpaliekot 9,3 sekundes. Turpinājumā vairs tik labi neveicās, un šaušanā stāvus Piksons izmantoja visas trīs rezerves aptronas un iztika bez soda apļiem, taču stafetes maiņā Latvija jau bija noslīdējusi uz 16.vietu.

Trešo posmu veica Aleksandrs Patrijuks, kurš bez rezerves patronu izmantošanas vēl dabūja slēpot arī trīs soda apļus, un pēdējā stefetes maiņā Latvija jau atradās priekšpēdējā, 23. vietā.

Rolands Pužulis ceturtajā posmā iztika bez soda apļiem un izmantoja tikai četras rezerves patronas, paceļoties uz 20. vietu, taču tika apsteigts par apli un līdz finišam netika. Latvijas komanda līdz ar to ieņēma 20. vietu.

Dramatisku uzvaru šajās sacensībās svinēja Austrijas komanda. Pēc pēdējās šautuves kā līderis trasē devās krievs Antons Šipuļins, cieši aiz viņa austrietis Dominiks Landertingers un vācietis Simpns Šemps. Kilometru pirms finiša Šipuļins jau bija trešais, bet austrietis ar vācieti sīvi cīnījās par katru metru, un finišā Landtingers uzvarēja par pāris centimetru tiesu jeb vienu sekundes desmitdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!