Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu komanda piektdien izcīnīja 18.vietu Francijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma biatlonā 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Latvijai pirmo posmu lieliski veica Andrejs Rastorgujevs, kurš otro šaušanu sasniedza līderpozīcijā, bet tajā izmantoja divas rezerves patronas un posmu beidza kā trešais. Pēc Rolanda Pužuļa starta Latvija atkrita līdz 12.vietai, bet Toms Praulītis vienu reizi slēpoja arī soda aplī, savu posmu beidzot 17.pozīcijā.

Arī Edgars Piksons pēdējā posmā veica vienu soda apli, tomēr - pretēji iepriekšējam posmam - šoreiz Latvija netika apsteigta par apli un sacensības noslēdza 18.vietā. Kopā astoņās šaušanās tika izmantotas 14 rezerves patronas un veikti divi soda apļi.

Par uzvaru sacensībās aizraujoši cīnījās Krievijas un Vācijas komandas, kas abas astoņās šaušanās izmantoja vien piecas rezerves patronas. Finiša spurtā Krievijas ceturtā posma veicējs Antons Šipuļins par 0,7 sekundēm apsteidza vācieti Simonu Šempu.

Trešo vietu izcīnīja Austrija, bet latvieši no uzvarētājiem atpalika par piecām minūtēm un 43,7 sekundēm.

Jau vēstīts, ka ceturtdien uzvaru sieviešu stafetē izcīnīja Vācijas sportistes, aiz sevis atstājot Ukrainu un Norvēģiju. Latvijas komanda šajās sacensībās nepiedalījās.

Sestdien posms turpināsies ar sprinta sacensībām, savukārt svētdien norisināsies iedzīšana.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā "uzziedēja", sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!