Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Edgars Piksons ceturtdien ieņēma 41.vietu Zviedrijā notiekošajās Pasaules kausa sezonas pirmajās individuālajās sacensībās, tikai par četrām sekundēm atpaliekot no ieskaites punktu zonas.

Piksons 20 kilometru distanci veica 56 minūtēs un 23,3 sekundēs, pieļaujot tikai vienu kļūdu četrās šautuvēs, tomēr solis nebija tik ātrs, lai varētu iekļūt to 40 sportistu pulkā, kuri nopelnīja Pasaules kausa ieskaites punktus. Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Martēns Furkads no Francijas, no kura Piksons atpalika par sešām minūtēm un 12,4 sekundēm.

Otro un trešo vietu individuālajās sacensībās izcīnīja Austrijas biatlonisti, attiecīgi Zimons Eders un Daniels Mesotičs.

Tikmēr citi Latvijas sportisti ierindojās zemāk - 44.vietā finišu ar sešām kļūdām šaušanā sasniedza Andrejs Rastorgujevs, bet Rolands Pužulis kopumā četrās šautuvēs pieļāva divas kļūdas un finišēja tikai 95.pozīcijā.

Kopumā finišu sasniedza 103 biatlonisti.

Jau vēstīts, ka iepriekš ceturtdien Latvijas biatloniste Žanna Juškāne 15 kilometru individuālajā braucienā ieņēma 63.pozīciju.

Pirmo jaunās sezonas posmu pagājušās nedēļas svētdienā uzsāka jaukto stafešu sacensības, kurās triumfēja Čehijas komanda, bet Latvijas kvartets - Juškāne, Inga Paškovska, Rastorgujevs un Praulītis - ierindojās 24.vietā 26 valstu konkurencē.

Savukārt posma turpinājumā piektdien un sestdien notiks sprinta sacensības, bet svētdien - iedzīšana.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā "uzziedēja", sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās.

Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!