Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonisti sezonas pirmajos posmos startēs ar maksimāli lielāko sportistu skaitu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Biatlona federācija.

Biatlona jaunā sezona sāksies 22.novembrī ar IBU kausa (jeb Eiropas kausa) sacensību pirmo posmu, kurā startēs trīs Latvijas biatlonisti un viena biatloniste. Dalībai šajā posmā pieteikti Edgars Piksons, Toms Praulītis, Daumants Lūsa un Aleksandrs Patrijuks, bet dāmām vienīgā startēs Inga Paškovska. Tā kā vīriešu sacensībās vienā disciplīnā drīkstēs startēt trīs sportisti, starta sastāvu izlems treneri.

Tajā pašā nedēļas nogalē Zviedrijā sāksies arī Pasaules kausa jaunā sezona. Pirmajā posmā individuālajās disciplīnās Latvija varēs pieteikt trīs vīriešus un vienu dāmu. Pagaidām dalībai ir pieteikti Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis, Toms Praulītis, Daumants Lūsa, Žanna Juškāne un Baiba Bendika. Ja kvalifikāciju izpildīs Piksons, tad arī viņam tiks dota iespēja startēt Pasaules kausā.

Pasaules kausa pirmajā posmā Latvija plāno startēt arī jauktajā stafetē.

Savukārt novembra pēdējā nedēļā IBU kausa otrajām posmam būs pieteikti Praulītis, Lūsa un Patrijuks, kā arī jaunais Linards Zēmelis. Savukārt dāmām tiks pieteiktas Paškovska, Juškāne un Bendika. Kurš sportists kurā disciplīnā startēs treneri izlems pirms starta.

"Centīsimies visur startēt maksimāli pilnā sastāvā, lai izcīnītu pēc iespējas augstākas vietas Nāciju kausa ieskaitē un IBU kausu rangā, jo šīs vietas nosaka iespēju nākošajā sezonā piedalīties kuplākā vai mazākā skaitā IBU un Pasaules kausa sacensībās," norāda LBF ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Pasaules kausa otrajā un trešajā posmā šobrīd plānots tāds pat sastāvs kā pirmajā, piebilda Jermolajeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!