Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, vienspēlēs pakāpusies par 25 pozīcijām uz 244.vietu, bet dubultspēlēs viņa un Jeļena Ostapenko spējušas sasniegt jaunus karjeras rekordus.

Aizvadītajā nedēļā Marcinkēviča piedzīvoja zaudējumu Vācijas pilsētā Bādzaulgavā notikušā ITF 25 000 sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, bet vēl pirms nedēļas viņa uzvarēja Lielbritānijā notikušajā Reksemas ITF 25 000 sērijas vienspēļu turnīrā, izcīnot savas karjeras trešo vienspēļu titulu un pirmo šādas raudzes sacensībās.

Latvijas pārstāves karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 238.vieta, kas sasniegts pērnajā oktobrī.

Tikmēr talantīgā Ostapenko jaunākajā vienspēļu rangā pakāpusies par četrām vietām uz 729.pozīciju, bet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe, kura pirms nedēļas rangā ieņēma 1198.pozīciju, nav aizstāvējusi izcīnītos ranga punktus un tādējādi zaudējusi tajā vietu.

Labāko tenisistu desmitniekā notikusi viena rokāde.

WTA ranga galvgalī pārliecinošu līderpozīciju saglabājusi amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Otro vietu tagad ieņem baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura apsteigusi Mariju Šarapovu no Krievijas.

Rangā tālāk seko poliete Agņeška Radvanska, bet piektā ir Na Li no Ķīnas, kura apsteidz itālieti Sāru Erani. Septīto vietu ieņem čehiete Petra Kvitova, kura apsteidz Vimbldonas čempioni Marionu Bartolī no Francijas, bet viņai seko vāciete Angelika Kerbere. Savukārt ranga labāko desmitnieku noslēdz Karolīne Vozņacki no Dānijas.

Pagājušās nedēļas WTA turnīros uzvaras izcīnīja slovākiete Magdalēna Ribarikova un austrāliete Samanta Stosura.

Savukārt dubultspēļu rangā latviete Līga Dekmeijere pakāpusies par vienu vietu uz 75.pozīciju, bet Marcinkēviča, kura pirms trim nedēļām debitēja WTA dubultspēļu pamatsacensībās, pakāpusies par divām vietām uz 160.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords.

Tikmēr Ostapenko rangā pakāpusies par trim vietām un ieņem 388.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords. Savukārt Gulbe ir ranga 1232.vietā.

Jaunus rekordus dubultspēļu rangā Marcinkēviča un Ostpaneko sasniedza arī pagājušajā nedēļā.

Marcinkēviča par Latvijas labāko tenisisti kļuvusi pēc tam, kad karjeru noslēdza valsts pēdējo gadu labākā šī sporta veida pārstāve Anastasija Sevastova, kura savas karjeras laikā spēja pakāpties līdz 36.vietai WTA rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!