Foto: AFP/Scanpix

Par Vašingtonas "ATP World Tour 500" sērijas tenisa turnīra uzvarētāju svētdien kļuva argentīnietis Huans Martins del Potro, savukārt Kārlsbādas WTA "Premier" sacensību finālā austrāliete Samanta Stosura uzvarēja jauno WTA ranga vicelīderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas.

Vašingtonas turnīra finālā ar pirmo numuru izliktais del Potro uzvarēja augumā raženo amerikāni Džonu Isneru, kurš bija izlikts ar astoto numuru. Argentīnas pārstāvis šajā mačā bija pārāks ar 3-6, 6-1, 6-2.

Pašlaik 24 gadus vecais del Potro tika pie sava 15.ATP titula karjerā, bet tieši Vašingtonā viņam šis bija jau trešais panākums.

Argentīnietis šogad izcīnījis divus ATP titulus, kamēr 28 gadus vecais Isners pēc diviem iegūtiem tituliem piedzīvojis pirmo zaudējumu šīgada turnīru finālos.

Tikmēr turpat Vašingtonā notikušajā WTA "International" sērijas turnīrā nepārspēta palika ar septīto numuru izliktā slovākiete Magdalēna Ribarikova, kura finālā ar 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja Andrea Petkoviču no Vācijas.

Pašlaik 24 gadus vecā Ribarikova Vašingtonas turnīrā uzvarējusi otro reizi pēc kārtas, izcīnot ceturto WTA titulu karjerā un pirmo šogad.

Kārlsbādas WTA "Premier" turnīra finālā ar piekto numuru izliktā Stosura mazliet negaidīti pārspēja sacensību pirmo raketi Azarenku divos setos ar 6-2, 6-3.

Tiesa, uzreiz pēc šī mača Azarenka muguras savainojuma dēļ atsauca dalību no šonedēļ startējošā WTA "Premier" turnīra Toronto.

Iekļūstot turnīra finālā, Azarenka pasaules rangā pakāpusies no trešās uz otro vietu, apsteidzot Mariju Šarapovu no Krievijas.

Tikmēr 29 gadus veca Stosura ieguvusi savu pirmo titulu kopš uzvaras 2011.gada ASV atklātajā čempionātā. Viņa karjeras laikā spēlējusi 16 WTA turnīru finālos, taču izcīnījusi vien četras uzvaras.

Mēneša beigās Ņujorkā startēs gada ceturtais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Kā ziņots, Marsels Granoljerss no Spānijas sestdien triumfēja Austrijas pilsētā Kicbīelē notikušajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā. Turnīrā ar astoto numuru izliktais spānis finālā ar rezultātu 0-6, 7-6 (7:3), 6-4 pieveica rgentīnieti Huanu Monako, kurš sacensībās bija izlikts ar otro numuru.

Karjeras laikā Granoljersam šī ir ceturtā uzvara kādā no ATP turnīriem, taču 27 gadus vecais spānis nebija triumfējis sacensībās kopš 2011.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!