Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas biatlonists Edgars Piksons svētdien izcīnīja 12.vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta vasaras biatlonā 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Pirmajā un ceturtajā šaušanā Piksons šāva bez kļūdām, bet otrajā un trešajā šaušanā viņam attiecīgi viens un divi neaizvērti mērķi, finišu sasniedzot pēc 38 minūtēm un 57,4 sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva slovēnis Klemens Bauers, kurš ar trim kļūdām šaušanā Piksonu apsteidza par četrām minūtēm un 27,7 sekundēm.

Cits Latvijas pārstāvis Toms Praulītis nesašāva sešus mērķus un finiša līniju šķērsoja kā pēdējais starp 30 sportistiem, uzvarētājam zaudējot 14 minūtes un 37,6 sekundes. Vēl divi no sportistiem nefinišēja.

Jau ziņots, ka sestdien desmit kilometru sprintā Piksons ieņēma 16.vietu, Praulītis ierindojās 37.vietā 39 sportistu konkurencē, bet Rolands Pužulis nefinišēja.

Savukārt junioru konkurencē 12,5 kilometru iedzīšanas distancē latvietis Daumants Lūsa ierindojās devītajā vietā 25 sportistu konkurencē, nesašaujot trīs mērķus un uzvarētājam Tomašam Vojikam no Čehijas zaudējot četras minūtes un 15,3 sekundes.

Kā ziņots, sestdien sprinta distancē Lūsa ierindojās 19.vietā 32 sportistu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!