Foto: Publicitātes foto

Par godu nākamā gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm Krievijas astronauti veiks gājienu kosmosā ar neaizdegtu olimpisko lāpu, apstiprinājis Olimpiādes orgkomitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

Četrus mēnešus ilgā olimpiskās lāpas stafete sāksies 7.oktobrī, bet kosmosā tā nokļūs novembra sākumā ar kuģi "Sojuz TMA-11M".

Atklātā kosmosā to iznesīs krievu astronauti Oļegs Kotovs un Sergejs Rjazanskis, bet uz zemes lāpa atgriezīsies 12.novembrī.

Olimpiskā lāpa netiks aizdegta, jo aizdegtu to nevarētu transportēt uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), iepriekš atzīmēja Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītāja vietnieks Vitālijs Davidovs.

Kā uzsvēra Černišenko, "neviens to nav paveicis iepriekš. Pastaiga kosmosā būs vēsturisks moments olimpiskās lāpas stafetes vēsturē".

Soču olimpiskā lāpa sver 1,8 kilogramus un to kopumā nesīs un viens otram nodos 14 000 cilvēku. Tāpat tā tiks nesta caur 2 900 pilsētām un ciemiem visos 83 Krievijas reģionos.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!