Foto: F64
Uzvaras Tartu notiekošajās Gustava Sules piemiņas sacensībās otrdien izcīnīja arī Latvijas vieglatlēti Mareks Ārents, Dmitrijs Jurkevičs un Krista Obižajeva, vēsta sacensību organizatori.

Kārtslēkšanā vīriem Ārents uzvarēja ar 5,21 metra augstumu. Tikmēr trešo vietu šajā distancē ar 5,01 metru izcīnīja Mareks Pujāts. Savukārt kārtslēkšanā sievietēm pie rezultāta tika vien divas Latvijas sportistes - ar rezultātu 3,85 metri uzvarēja Obižajeva, bet otrā ar 3,69 metriem bija Ildze Bortaščenoka.

Tikmēr Jurkevičs šoreiz uzvarēja jūdzes skrējienā, finišējot pēc četrām minūtēm un 1,05 sekundēm. Vēl šajā distancē piektais bija Jānis Višķers, bet astoto vietu izcīnīja Jānis Razgalis.

Kā ziņots, teicamu rezultātu sacensībās sasniedza Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva, kura aizlēca 6,72 metrus tālu, izpildot Maskavā gaidāmā šī gada pasaules čempionāta B normatīvu.

Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) datiem, šis rezultāts ir desmitais labākais pasaulē šosezon.

Grīvas personīgais rekords tāllēkšanā ir 6,86 metri, kas tika sasniegts 2011.gada jūnijā Valmierā.

Pasaules čempionāta A normatīvs ir 6,75 metri, bet B normatīvs - 6,65 metri. Pasaules čempionāts vieglatlētikā norisināsies no 10. līdz 18.augustam Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!