Foto: AP/Scanpix
Pēc 18 gadu pārtraukuma ULEB Eirolīgas finālu piektdien vakarā Londonā sasniedza "Real Madrid" basketbolisti, kas spāņu klubu duelī ar 74:67 pieveica "Barcelona Regal".

Pēdējo reizi Eirolīgas finālā Madrides basketbolisti spēlēja 1995.gadā, kad finālā pie veica grieķu vienību "Olympiacos", kas būs tās pretiniece arī šogad finālā.

"Real Madrid" sev uzvaru nodrošināja ar lieliski aizvadītām otro un pēdējo ceturtdaļām, kuras summā uzvarēja ar 54:31. Īpaši teicami "Real Madrid" aizvadīja pēdējās ceturtdaļas sākumu, kad pēc izrāviena 17:2 panāca 69:63 savā labā. Līdz mača izskaņai Katalonijas kluba basketbolisti tā arī nespēja atspēlēties.

Uzvarētājiem 17 punktus guva komandas kapteinis Felipe Reijess, bet 13 punktus – Serhio Ljuls. Barselonas vienībai 19 punktus guva Marselinju, bet Ante Tomičs guva 18 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Atgādinām, ka otrajā pusfinālā, kurā viens no soģiem bija Oļegs Latiševs, "Olympiacos" ar 69:52 pārliecinoši pieveica Maskavas CSKA.

CSKA un "Barcelona Regal" bija divas stabilākās komandas regulārajā sezonā un eksperti uzskatīja, ka tieši šīs vienības tiksies finālā, tomēr tagad divi favorīti cīnīsies par bronzas medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!