Foto: AP/Scanpix

"Katjuša" komandas sportists Luka Paolīni pirmdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" trešajā posmā, pārņemot kopvērtējuma līderpozīciju.

222 kilometrus garajā distancē 36 gadus vecais itālis veica individuālu atrāvienu finiša posmā un noslēgumā lielo grupu apsteidza par 16 sekundēm.

Finiša spurtā otro vietu izcīnīja kādreizējais "Tour de France" velobrauciena uzvarētājs, austrālieti Keidels Evanss no BMC komandas, bet viņam sekoja pērnā gada "Giro d'Italia" čempions, kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin-Sharp" komandas.

Evanss un Hesdžedāls ar šo finišu ieguva bonusa sekundes, kas viņiem abiem bija svarīgas pēc viņu vienību neveiksmīgajiem startiem komandu braucienā svētdien.

Kopvērtējumā tagad Paolīni par 17 sekundēm apsteidz "Sky" komandas sportistus Bredliju Viginsu no Lielbritānijas un kolumbieti Rigoverto Uranu.

Līdzšinējais līderis, itālis Salvatore Pukio no "Sky" komandas, atpalika pēdējā kalnu kāpumā.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāliešu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cistas izveidošanās.
Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin-Barracuda" komandas, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdz 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!