Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma pēdējās sacensībās, 15 km distancē ar masu startu, uzvarēja šīssezonas PK ieguvējs, Martins Furkāds.

Furkads četrās šaušanās pieļāva vienu kļūdu un finišā par 13,9 sekundēm apsteidza austrieti Dominiku Landertingeru. Savukārt trešo vietu finiša spurtā izrāva četrkārtējais šī gada pasaules čempionāta uzvarētājs Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Latvijas biatlonisti masu starta sacensībām nebija kvalificējušies.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā vīriešu konkurencē uzvaru ar 1248 punktiem izcīnīja Furkads, kurš to pašu paveica arī pērn. Viņam ar 827 punktiem sekoja Svendsens, bet pēc sekmīgā snieguma pēdējās sacīkstēs uz trešo vietu ar 715 punktiem pakāpās Landertingers, kurš par sešiem punktiem apsteidza Slovēnijas pārstāvi Jakovu Faku.

Andrejs Rastorgujevs ar 229 punktiem kopvērtējumā ieņēma 36.vietu, bet Edgars Piksons ar diviem punktiem palika 101.pozīcijā.

Kā ziņots, Latvijas biatlona izlase arī nākamajā Pasaules kausa sezonā individuālajās sacensībās varēs startēt ar trim vīriešu un vienu sieviešu sportisti. Nāciju kausa kopvērtējumā Latvijas vīriešu biatlonisti ieņēma 19.vietu, bet dāmas palika 27.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!