Foto: F64

Ar lielu spēles laiku Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pirmajā mačā trešdien izcēlās latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks, kura pārstāvētais Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak" ar 83:72 (23:19, 20:17, 20:24, 17:12) savā laukumā uzvarēja latvieša Riharda Kuksika pārstāvēto un Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadīto Ukrainas komandu Kijevas "Budiveļņik".

Strēlnieks laukumā šoreiz pavadīja iespaidīgu laiku - 35 minūtes un 51 sekundi. Tas bija lielākais spēles laiks komandā un otrs lielākais visā mačā.

Saspēles vadītājs guva 12 punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem, kas viņu padarīja par savas komandas ceturto rezultatīvāko spēlētāju. Vēl latvieša kontā septiņas rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās bumbas, pa divām pārtvertām bumbām un pieļautām kļūdām, kā arī 19 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Savukārt Kuksiks laukumā pavadīto 11 minūšu un 28 sekunžu laikā punktus neguva, kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā un vienīgajā tālmetiena mēģinājumā.

Latvietis iekrāja divas rezultatīvas piespēles, vienu atlēkušo bumbu un vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Jāizceļ, ka viens no šī mača tiesnešiem bija latvietis Oļegs Latiševs.

Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Atbildes mačs nākamo trešdien notiks Kijevā.

Kā zināms, Eiropas kausa ceturtdaļfinālu nespēja sasniegt Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas izšķirošajā otrā posma jeb "Top16" turnīra mačā ar 65:76 izbraukumā zaudēja Spānijas komandai Bilbao "Uxue".

Katras apakšgrupas komandas savstarpēji aizvadīja divu apļu turnīru, bet pēc tam pirmo divu vietu ieguvējas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!