Foto: Publicitātes foto

Par "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) februāra labāko spēlētāju kļuvis Jānis Bērziņš no "Valmieras" komandas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

19 gadus vecais Bērziņš februārī komandai palīdzēja uzvarēt trijās spēlēs no piecām, vidēji katrā mačā laukumā pavadot 34 minūtes 39 sekundes, gūstot 19,8 punktus, izcīnot 7,8 atlēkušās bumbas, izdarot 5,6 rezultatīvas piespēles un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 26. 

"Ir prieks par uzvarām, piemēram, pār "Barons kvartāls", bet arī vilšanās pēc zaudējumiem "Jūrmalai", "Jēkabpilij", tikko "Latvijas Universitātei"...Individuālajai statistikai nav tik lielas nozīmes," par aizvadīto mēnesi stāstīja Bērziņš. "Patlaban komanda palikusi bez vairākiem garajiem spēlētājiem, grūti pārorientēties. Taču vēl ir laiks līdz sezonas izšķirošajām cīņām visu labot."

"Pats sezonas sākums nebija viegls, taču treneris Varis Krūmiņš man uzticas, spēles laiks ir liels. No rītiem Jura Andžejevska un Gata Meldera vadībā daudz strādāju individuāli. Laukumā jūtos aizvien drošāk un ceru, ka viss uztrenētais ar laiku nāks ārā," turpināja basketbolists.

Bērziņš piebilda, ka "Valmieras" komandas šajā sezonā centīsies izcīnīt godalgu LBL čempionātā, ko nav izdevies sasniegt kopš 2005.gada.

"Tāds mērķis komandai ir nosprausts un arī paši zinām, ka tas mums ir pa spēkam. Kad spēle iet no rokas, varam uzvarēt ikvienu. "Ventspili" jau pieveicām, ar "VEF Rīga" nebijām tālu no panākuma. Tikko ar "Barons kvartāls" mums gāja uz "urrā" - tālie krita, aizsardzībā cīnījāmies, "dankojām". Skatītāji ļoti labi palīdzēja. Taču pēc dažām dienām pret Latvijas Universitāti nekas vairs nesanāca. Pietrūka garo spēlētāju," skaidroja sportists.

Par Aldaris LBL mēneša spēlētājiem šosezon atzīti Žanis Peiners (Latvijas Universitāte), Māris Gulbis (Barons kvartāls), Rinalds Sirsniņš (BK Jēkabpils) un Tailers Keins (Barons kvartāls)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!