Foto: AFP/Scanpix
Vēsturisku panākumu Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā sestdien izcīnīja Norvēģija, kas ar zelta medaļas iegūšanu 4x7,5 kilometru vīriešu stafetē kļuva par pirmo valsti vēsturē ar septiņām augstākā kaluma godalgām vienā pasaules čempionātā.

Savukārt Latvijas izlase, kuras rindās startēja Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis un Oskars Muižnieks, tika apsteigta par apli un klasificēta 22.vietā.

Norvēģijas izlasē pie zelta medaļām tika Henriks L'Ābē Lunns, Tarjeijs Bē, Ēmils Hegle Svendsens un Ūle Einārs Bjērndālens, kuram šī bija 50.godalga karjerā pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Savukārt Svendsens tika pie sava ceturtā zelta čempionātā.

Piksons katrā no šaušanām izmantoja pa vienai rezerves patronai, Rastorgujevs izmantoja trīs, bet Pužulis - tikai vienu. Daudz bēdīgāk klājās jaunajam Muižniekam, kurš pirmajā šaušanā pamanījās nopelnīt divus soda apļus, lai arī otrajā piegājienā viņš bija precīzs.

Norvēģijas kvartets šaušanā izmantoja piecas rezerves patronas, bet finišā par minūti un 12,8 sekundēm apsteidza Francijas komandu, kuras rindās Martēns Furkads tika pie savas piektās godalgas šajā čempionātā. Trešā vieta šoreiz Vācijas biatlonistiem.

Kopumā sacensībās startēja 29 komandas, no kurām par apli tika apsteigtas 13.

Piektdien aizvadītajās sacensībās sievietēm uzvaru izcīnīja Norvēģijas izlase, bet otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Ukrainas un Itālijas valstsvienības. Latvija šajās sacīkstēs gan nebija pārstāvēta, jo tās sieviešu izlase Novo Mesto startēja trīs sportistu sastāvā.

Pagājušajā nedēļā notikušajās jauktās stafetes sacensībās Latvijas izlase izcīnīja 24.vietu. Latvijas komandas sastāvā startēja Žanna Juškāne, Baiba Bendika, Piksons un Pužulis.

Individuālajās distancē labāko rezultātu čempionātā sasniedza Piksons, kurš izcīnīja 40.vietu gan sprintā, gan iedzīšanā. Savukārt Latvijas izlases līderis Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja 50.vietu 20 kilometru individuālās distances sacensībās.

Čempionāts noslēgsies svētdien ar masu startiem, kuros Latvija nebūs pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!