Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules čempionu biatlonā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās svētdien fotofinišā kļuva norvēģis Ēmils Hegle Svendsens.

Savukārt Latvijas biatlonists Edgars Piksons tāpat kā sprintā finišēja 40.vietā.

Pēc pēdējās šaušanas cīņā par uzvaru iesaistījās uzreiz četri biatlonisti, bet pēdējā puskilometrā palika Svendsens ar Martēnu Furkadu no Francijas. Uzvarētājs noskaidrojās vien fotofinišā un par 0,1 sekundi ātrāks tomēr bija Svendsens, tiekot jau pie savas trešās zelta godalgas šī gada pasaules čempionātā, jo iepriekš viņš bija labākais arī jauktajā stafetē un sprintā.

Furkads pasaules čempionāta iedzīšanas distancē bija triumfējis iepriekšējās divas reizes. Četrās šaušanās Svendsens pieļāva vienu kļūdu, bet Furkads bija neprecīzs divreiz.

Tikmēr trešo vietu ar vienu kļūdu izcīnīja krievu sportists Antons Šipuļins, kurš apsteidza savu precīzi šāvušo tautieti Dmitriju Mališko.

Piksons šoreiz četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišā no Svendsena atpalika par četrām minūtēm un 14,3 sekundēm.

Kā ziņots, sestdien notikušajās desmit kilometru sprinta sacensībās Piksons parūpējās par patīkamu pārsteigumu, izcīnot 40.vietu un nopelnot savu pirmo punktu šīs sezonas Pasaules kausa ieskaitē. Neveiksmīgi sacensībās startēja Latvijas izlases līderi Andrejs Rastorgujevs, kurš ierindojās 65.vietā, Rolands Pužulis finišēja 98.vietā, bet jaunajam Oskaram Muižniekam 113.pozīcija.

Šosezon ļoti sekmīgi startējošais Rastorgujevs pēdējā laikā saskāries ar veselības problēmām.

Vēlāk svētdien risināsies desmit kilometru iedzīšanas distance sievietēm, tomēr Latvija tajā nebūs pārstāvēta.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 17.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!