Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonisti ceturtdien Novo Mesto, Slovēnijā, notiekošo pasaules čempionātu sāka ar 24.vietu jauktās stafetes sacensībās.

2x6+2x7,5 kilometru distancē Latvija ļoti stabilā 24.vietā atradās pēc otrā posma un šo pozīciju saglabāja līdz pat distances beigām. Latvijas izlases sastāvā startēja Žanna Juškāne, Baiba Bendika, Edgars Piksons un Rolands Pužulis.

Astoņās šaušanās Latvijas sportisti izmantoja astoņas rezerves patronas. Zīmīgi, ka piecas rezerves patronas tika izmantotas jau pirmajā posmā, kad startēja Juškāne, bet pārējie trīs Latvijas biatlonisti kopā kļūdījās vien trīs reizes.

Tā kā Latvijas izlase bija atpalikusi par vairāk nekā apli, pēc pēdējās šaušanas tā tika "noņemta no distances".

Uzvaru izcīnījušo Norvēģiju pārstāvēja Tūra Bergere, Sinove Solemdāle, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svendsens, kas šaušanās kļūdījās vien četras reizes. Finišā Norvēģijas sportisti par 20 sekundēm apsteidza Francija, bet bronzu izcīnīja Čehija, kas finišu sasniedza vēl par 12,3 sekundēm lēnāk.

Norvēģijas biatlonisti pasaules čempionāta jauktajā stafetē triumfēja trešo gadu pēc kārtas.

Šī Norvēģijai bija sestā medaļa pasaules čempionātos kopš jauktās stafetes ieviešanas 2005.gadā, un Bergere bijusi komandas sastāvā visās šajās reizēs.

Kopā sacensībās startēja 27 valstu komandas.

Šajā distancē Latvijas izlases rindās vēl uz starta neizgāja šosezon ļoti sekmīgi startējošais Andrejs Rastorgujevs, kurš pēdējā laikā saskāries ar veselības problēmām.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 17.februārim. Nākamās distances tiks aizvadītas sestdien un svētdien, kad biatlonisti piedalīsies sprintā un iedzīšanā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs Rastorgujevs, Piksons, Pužulis, Oskars Muižnieks, Juškāne, Bendika un Inga Paškovska. Rezervista statusā izlasei piesaistīts Krišjānis Meirāns.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs pēc sešiem no šosezon plānotajiem deviņiem posmiem ar 89 punktiem atrodas 46.vietā. Viņš ir vienīgais, kurš spējis tikt pie ieskaites punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!