Foto: LETA

Latvijas klubs "Prizma"/"Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas regulārā čempionāta spēlē sestdien vien pēcspēles metienos ar rezultātu 6:5 (1:3, 2:1, 2:1, 0:0, 1:0) pieveica savas divīzijas vājāko vienību Kišiņevas "Platina" no Moldovas.

Līdz ar to divās spēlēs dienu dienu laikā "Prizma"/"Rīga" hokejisti mačos ar "Platina" zaudēja trīs svarīgus punktus.

Šoreiz spēles sākumā "Prizma"/"Rīga" ātro nokļuva zaudētājos ar 0:3, tomēr otrajā trešdaļā panāca izlīdzinājumu 3:3. Mača otrajā pusē viesi atkal panāca divu vārtu pārsvaru un Latvijas klubs ar 3:5 zaudēja vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām, tomēr spēja izraut neizšķirtu.

Pamatlaikā "Prizma"/"Rīga" rindās pa vieniem vārtiem guva Imants Leščevs, Romāns Rostoks, Eduards Zēniņš, Kristaps Riekstiņš un Juris Bērziņš.

Savukārt vienīgo pēcspēles metienu realizēja K.Riekstiņš.

Kā ziņots, dienu iepriekš "Prizma"/"Rīga" piekāpās Moldovas kluba spēlētājiem pagarinājumā ar 4:5, tiekot pie saviem pirmajiem diviem punktiem šosezon.

Turpinājumā "Platina" komanda Rīgā līdz 22.janvārim aizvadīs vēl divus mačus.

Citā cīņā sestdien punktu zaudēja arī "Liepājas metalurgs" hokejisti, kas ar 5:4 (1:4, 0:0, 3:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Krievijas vienību Odincovas OGI.

Šajā mačā liepājnieki divreiz nokļuva zaudētājos ar trīs vārtu deficītu, bet cīņas beigās spēja atspēlēties un pamatlaikā izrāva uzvaru.

Izšķirošos divus vārtus uzvarētājiem guva Linards Mazurs-Mago, kurš pamatlaika beigās panāca izlīdzinājumu un pamatlaikā arī nodrošināja Latvijas klubam uzvaru. Savukārt pa reizei precīzi meta Juris Ziemiņš, Mārtiņš Freimanis un Valters Freijs.

Svētdien abas komandas sacentīsies atkārtoti.

MHL B grupas Ziemeļrietumu grupas kopvērtējumā no Latvijas komandām "Liepājas metalurgs" ar 77 punktiem 33 mačos saglabāja pārliecinošu līderpozīciju un oficiāli garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, "Juniors" ar 48 punktiem 30 spēlēs ieņem sesto vietu, bet "Prizma"/"Rīga" ar 39 punktiem 32 spēlēs ieņem astoto vietu.

MHL B grupā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A grupā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A grupas komandas izkritīs uz B grupu, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!