Foto: AP/Scanpix
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešajā kārtā trešdien iekļuva vairāki turnīra favorīti, izcīnot pārliecinošas uzvaras.

Vīriešu sacensību pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs otrās kārtas cīņā ar 6-1, 6-2, 6-3 pārspēja Raienu Harisonu no ASV, kamēr ar ceturto numuru izliktais Spānijas sportists Davids Ferers četru setu cīņā ar 6–0, 7–5, 4–6, 6–3 uzvarēja amerikāni Timu Smičeku.

Vēl čehs Tomašs Berdihs, kurš izlikts ar piekto numuru, ar 6-2, 6-2, 6-4 pārspēja Žijonu Rafēnu no Francijas, bet desmitā rakete spānis Nikolass Almagro ar 6-4, 6-1, 6-2 pieveica savu tautieti Danielu Himeno-Traveru.

Vēl no izliktajiem tenisistiem trešajā kārtā iekļuva Markoss Bagdatiss, Fernando Verdasko, Staņislass Vavrinka, Kei Nišikori, Radeks Stepaneks, Sems Kverijs, Žuljēns Beneto, Ježijs Janovičs un Jirgens Melcers, bet zaudējumu piedzīvoja Mihails Južnijs.

Savukārt sieviešu sacensībās otrajā spēlē pēc kārtas nevienu geimu nezaudēja "Australian Open" otrā rakete Marija Šarapava, kas ar 6–0, 6–0 pieveica Japānas tenisisti Misaki Do. Tikmēr poliete Agņeška Radvanska, kas izlikta ar ceturto numuru, ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Irinu-Kameliju Begu.

Vēl ķīniete Na Li ar 6-2, 7-5 pārspēja Olgu Govortsovu no Baltkrievijas, Vācijas spēlētāja Angelika Kerbere ar 6–3, 6–1 bija pārāka par Čehijas tenisisti Lūciju Hradecku, bet zaudējumu piedzīvoja mājiniece Samanta Stosura, kas ar 4-6, 6-1, 5-7 piekāpās Dzje Dženai no Ķīnas. Uzvaru ar 6-3, 6-3 izcīnīja arī Venusa Viljamsa, pieveicot Elizē Kornē no Francijas.

Vēl no izliktajām tenisistēm trešo kārtu sasniedza Jūlija Gergesa, Ana Ivanoviča, Dominika Cibuļkova, Jelena Jankoviča, Tamira Pašeka, Mariona Bartolī, Klāra Zakopalova, Jekaterina Makarova un Sorana Cirsteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!