Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā otrdien ASV tenisiste Serēna Viljamsa, neraugoties uz savainojumu, izcīnīja uzvaru, nezaudējot nevienu geimu.

Ar trešo numuru izliktā Viljamsa ar 6-0, 6-0 sagrāva Rumānijas pārstāvi Edinu Gollovicu-Halu. Spēles piektajā geimā Viljamsa krita un savainoja potīti. Sportistei bija vajadzīga pauze, bet pēc brīža viņa varēja turpināt cīņu. Savainotā kāja viņai cīņas turpinājumā nemaz netraucēja.

Serēna Viljamsa ir otrā tenisiste, kas "Australian Open" sacensībās izcīnījusi "sauso" uzvaru. Atgādinām, ka pirmdien ar 6-0, 6-0 panākumu guva Marija Šarapova.

Vēl otrdien uzvaru izcīnīja pasaules ranga līdere baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura ar 6-1, 6-4 pieveica Moniku Nikulesku no Rumānijas. Tikmēr sacensību septītā rakete itāliete Sāra Erani ar 6-4, 6-4 pārspēja Karlu Svaresu Navaro, bet Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kura izlikta ar desmito numuru, ar 2-6, 6-3, 6-3 uzvarēja Sabīni Lisicki no Vācijas.

Vēl pie uzvarām pirmajā kārtā no izliktajām tenisistēm tika Petra Kvitova, Sloana Stīvensa, Marija Kiriļenko, Jaroslava Švedova, Nadja Petrova, Varvara Lepčenko, Roberta Vinči, Suvei Hsjeha un Lusija Safarova.

Jau ziņots, ka pirmdien pirmo kārtu pārvarēja Venusa Viljamsa, Agņeška Radvanska, Na Li un Samanta Stosura. Vēl pirmdien viņām otrajā kārtā pievienojās Ana Ivanoviča, Dominika Cibuļkova, Jūlija Gērgesa, Angelika Kerbere, Jeļena Jankoviča, Mariona Bartoli, Sorana Kristea, Kāra Zakopalova, Tamira Pašceka, Ksenija Pervaka un Jekaterina Makarova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!