Foto: AP/Scanpix
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sacensību pirmā diena aizvadīta bez lieliem pārsteigumiem, lai gan vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīrā pirmdien bija pa vienam "kritušajam" starp izsētajiem tenisistiem.

Turnīra pirmajā dienā lielāko pārsteigumu sarūpēja pasaules ranga 79.vietas īpašnieks krievs Andrejs Kuzņecovs, kurš ar 7-6 (7:3), 6-1, 6-1 pieveica turnīra 11.numuru un pasaules ranga 12.vietas ieguvēju argentīnieti Huanu Monako. Tiesa, Monako spēles laikā guva savainojumu un nevarēja pilnvērtīgi izrādīt pretestību.

Vīriešu vienspēļu turnīrā pirmdien citi pārsteigumi nebija un visi pārējie no izsētajiem tenisistiem guva uzvaras. Jau ziņots, ka viegli pirmo kārtu pārvarēja pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs un arī čehs Tomašs Berdihs, kamēr spānis Nikolass Almagro aizvadīja piecu setu maču. Vēl pirmdien otrajā kārtā iekļuva Davids Ferrers, Janko Tipsarevičs, Fernando Verdasko, Mihails Južnijs, Nikolass Almagro, Kei Nišikori, Sems Kverijs, Staņislass Vavrinka, Jirgens Melcers, Radeks Štepaneks, Ježijs Janovičs un Žiljēns Beneto.

Saspringtākā cīņa pirmajā dienā izvērtās starp vienu no publikas mīluļiem, ekstravaganto Markosu Bagdati un spāni Alvertu Ramosu. Turnīra 28.numurs un 2006.gada "Australian Open" sacensību finālists Bagdatis pasaules ranga 51.vietas īpašnieka Ramosa pretestību salauza tikai vairāk nekā četru stundu ilgā cīņā, uzvarot ar 6-7 (0:7), 7-6 (7:4), 6-4, 3-6, 6-3.

Sieviešu vienspēļu turnīrā no izsētajām tenisistēm vienīgā "kritušā" pirmajā dienā izrādījās vāciete Mona Bafrtela, kura bija izlikta ar 32.numuru. Viņa pirmajā spēlē ar 5-7, 6-2, 4-6 zaudēja Kazahstānas sportistei Ksenijai Pervakai.

Jau ziņots, ka pirmdien pirmo kārtu pārliecinošu pārvarēja Marija Šarapova un Venusa Viljamsa, kā arī izliktās Agņeška Radvanska, Na Li un Samanta Stosura. Vēl pirmdien viņām otrajā kārtā pievienojās Ana Ivanoviča, Dominika Cibuļkova, Jūlija Gērgesa, Angelika Kerbere, Jeļena Jankoviča, Mariona Bartoli, Sorana Kristea, Kāra Zakopalova, Tamira Pašceka un Jekaterina Makarova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!