Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma biatlonā iedzīšanas sacensībās svētdien pie panākumiem tika Krievijas sportisti Dmitrijs Mališko un Olga Zaiceva.

Vīriešiem 12,5 kilometru distancē Mališko četrās šaušanās šāva bez kļūdām, nosargājot sprintā iegūto pirmo vietu un finišā par 42,1 sekundi apsteidzot savu tautieti Jevgēņiju Garaničevu, kurš bija otrais arī sprinta sacīkstēs.
Garaničevs šāva ar vienu kļūdu, bet trešais 49,9 sekundes aiz Mališko bija Čehijas sportists Ondrejs Moravecs.

Šajā posmā nepiedalījās šīs sezonas Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš gatavojas nākamajām sacensībām, bet pārējie Latvijas pārstāvji Artūrs Koļesņikovs, Edgars Piksons un Rolands Pužulis nespēja kvalificēties iedzīšanai.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 444 punktiem saglabā pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, kurš iedzīšanā finišēja 14.vietā. Viņam ar 398 punktiem seko norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, bet pie 364 punktiem ticis krievs Jevgēņijs Ustjugovs.

Tikmēr Rastorgujevs ar 79 punktiem ieņem kopvērtējuma 39.vietu.
Savukārt sievietēm Zaiceva ar trim kļūdām šaušanā pakāpās no sprintā ieņemtās piektās vietas, izcīnot uzvaru. Viņa par 25,9 sekundēm apsteidza čehieti Veroniku Vitkovu, kura šāva ar vienu kļūdu, bet trešā ar vienu nesašautu mērķi bija Vaļa Semerenko no Ukrainas.

Kā ziņots, Latvijas pārstāve Žanna Juškāne sprintā ieņēma 67.vietu.
Pasaules kausa kopvērtējumā labāko trio palicis nemainīgs - līdere ar 485 punktiem ir norvēģiete Tūra Bergere, kura šoreiz bija ceturtā, otrā ar 377 punktiem ir vāciete Miriama Gesnere, bet trešā ar 356 punktiem ir Andrea Henkele no Vācijas.

Kā ziņots, posms sākās ar stafetes sacensībām - 4x6 kilometru distancē dāmām ceturtdien labākā bija Ukrainas komanda, savukārt dienu vēlāk 4x7,5 kilometru sacensībās vīriešiem uzvarēja Krievija, bet Latvija izcīnīja 18.vietu.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!