Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas biatlonistam Artūram Koļesņikovam sestdien netrūka daudz, lai kvalificētos Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma iedzīšanas sacensībām, tomēr noslēgumā viņš desmit kilometru sprintā finišēja 66.pozīcijā.

Pirmajā šaušanā Koļesņikovs bija nekļūdīgs, bet pēc otrās, neskatoties uz vienu pieļauto kļūdu, atradās 54.vietā. Tomēr situācija kopvērtējumā bija sīva un līdz finišam viņš atkrita uz 66.pozīciju.

Lai kvalificētos svētdien paredzētajai iedzīšanai, kurā startēs 60 spēcīgākie sportisti, Koļesņikovam bija jāslēpo par 12,6 sekundēm ātrāk.

Dubultuzvaru sacensībās izcīnīja Krievijas sportisti Dmitrijs Mališko un Jevgēņijs Garaničevs, kuri abi pieļāva pa vienai kļūdai. Finišā Mališko apsteidza Garaničevu par12,6 sekundēm, bet vēl par 0,5 sekundēm lēnāks bija norvēģis Ēmils Hegle Svendsens.

Tikmēr Koļesņikovs uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 35,8 sekundes.

Pārējie Latvijas biatlonisti startēja daudz neveiksmīgāk - 88.vietā ar četrām kļūdām šaušanās palika Edgars Piksons, kurš no uzvarētāja atpalika jau četras minūtes, bet 91.vietā starp 97 finišējušajiem dalībniekiem ierindojās Rolands Pužulis, kurš arī pieļāva četras kļūdas.

Kā ziņots, šajā posmā nepiedalās šīs sezonas Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš gatavojas nākamajām sacensībām.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 417 punktiem saglabā pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, kurš sprintā finišēja 16.vietā. Viņam ar 355 punktiem seko Svendsens, bet pie 326 punktiem ticis krievs Jevgēņijs Ustjugovs.

Kā ziņots, 7,5 kilometru sprintā sievietēm sestdien Latvijas sportiste Žanna Juškāne ieņēma 67.vietu. Vienīgā Latvijas pārstāve divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un finišā no uzvaru izcīnījušās vācietes Miriamas Gesneres atpalika par trim minūtēm un 36,1 sekundi.

Lai iekļūtu starp 60 labākajām sportistēm, kas kvalificējās svētdienas iedzīšanai, Juškānei vajadzēja būt par pusminūti ātrākai.

Gesnere šajās sacensībās šaušanā kļūdījās divas reizes, bet tas viņai neliedza finišā par divām sekundēm apsteigt norvēģieti Tūru Bergeri, kura bija nekļūdīga.

Savukārt trešo vietu ieņēma vāciete Andrea Henkele, kura arī bija nekļūdīga, bet no uzvarētājas atpalika par 24,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad arī labāko trijniekā ir tieši šīs trīs sportistes - Bergeres kontā ir 442 punkti, uz otro vietu ar 346 punktiem pacēlās Gesnere, bet trešā ar 320 punktiem ir Henkele.

Kā ziņots, posms sākās ar stafetes sacensībām - 4x6 kilometru distancē dāmām ceturtdien labākā bija Ukrainas komanda, bet dienu vēlāk 4x7,5 kilometru sacensībās vīriešiem uzvarēja Krievija, bet Latvija izcīnīja 18.vietu.

Savukārt svētdien posms noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!