Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova otrdien pleca savainojuma dēļ atsauca dalību Brisbenas turnīrā, taču solīja, ka vēlāk janvārī piedalīsies Austrālijas atklātajā čempionātā.

Šarapova nevēlas riskēt saasināt pleca iekaisumu, un spēlētāja tikai pirmdien atsāka izpildīt serves virs galvas. Šarapova uzskata par prātīgāku doties uz Melburnu, kur 14.janvārī sāksies gada pirmais "Grand Slam" turnīrs.

Brisbenā no pirmajā astoņniekā izliktajām tenisistēm piecas spēlētājas jau ir izkritušas. Turnīrā pērn uzvarējusī ar sesto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova otrajā kārtā ar 4-6, 5-7 piekāpās krievietei Anastasijai Pavļučenkovai, bet slovākiete Daniela Hantuhova ar 4-6, 6-1, 7-5 uzveica piekto raketi Sāru Erani no Itālijas. Iepriekš pirmajā kārtā izstājās austrāliete Samanta Stosura (7.) un Karolīna Vozņacki (8.) no Dānijas.

Ar trešo numuru izliktā amerikāniete Serena Viljamsa, kura 2012.gadā uzvarēja Vimbldonā, Londonas olimpiskajās spēlēs un ASV atklātajā čempionātā, Brisbenā pirmajā spēlē ar 6-2, 6-2 pieveica Francijas tenisisti Elizē Kornē, savukārt turnīra galvenā favorīte baltkrieviete Viktorija Azarenka laukumā dosies trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!