Foto: Publicitātes attēli
Latvijas basketbolists Jānis Porziņģis pievienosies Spānijas otrās spēcīgākās līgas- "LEB Gold" – komandai "Palencia", informē viņa līdzšinējās komandas "Valmiera" preses dienests.

30 gadus vecais un 202 cm garais uzbrucējs Jānis Porziņģis sezonu sāka Itālijas A sērijas klubā "Vanoli Cremona", bet novembra sākumā pievienojās Latvijas klubam "Valmiera".

"Valmieras" komandas sastāvā Porziņģis Baltijas Basketbola līgā (BBL) vidēji atzīmējās ar 13 gūtiem punktiem un izcīnītām 4,5 atlēkušajām bumbām spēlē, savukārt, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņam vidēji 14,1 punkts un 3,5 atlēkušās bumbas spēlē.

"Mūsu vienošanās paredzēja opciju līdz 31.janvārim doties spēlēt uz ārvalstu klubu tiešām laba piedāvājuma gadījumā. Piedāvājums no viena no šī brīža "LEB Gold" jeb Spānijas 2.līgas vadošajām komandām ir iespēja pierādāt sevi ļoti augstā līmenī, tāpēc vēlam Jānim izdošanos komandā ne tikai nostiprināties, bet arī kļūt par vienu no tās līderiem," teica Valmieras kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Paldies Jānim par palīdzību gan šajā, gan iepriekšējā sezonā – viņš ir īsts profesionālis un mūsu jaunajiem spēlētājiem bija lieliska iespēja no viņa daudz mācīties. Ja runājam par aizvietotāju Jāņa pozīcijā, tad šobrīd esam pārrunu procesā ar valmieriešiem un Latvijas basketbola sabiedrībai ļoti labi pazīstamu basketbolistu – 2/3 pozīcijas spēlētāju, kurš pēc vairākām operācijām ir izgājis pilnvērtīgu rehabilitācijas procesu un ir gatavs atgriezties un palīdzēt savas dzimtās pilsētas komandai. Kamēr neesam panākuši galēju vienošanos, viņa vārdu vēl neminēšu."

Tikmēr Porziņģis pateicās "Valmierai" par komandā pavadīto laiku: "Esmu pateicīgs par sev doto iespēju spēlēt "Basketbola klubā Valmiera" brīdī, kad man tas bija ļoti nepieciešams, un ceru, ka esmu devis kaut nelielu pozitīvu ieguldījumu sev atvēlētajā laikā Valmieras komandā. Paldies kluba vadībai par pretimnākšanu un sapratni, dodot man iespeju doties un spēlēt Spānijā, un paldies arī trenerim Krūmiņam par doto laiku un lomu laukumā. Veiksmi Valmierai sezonas turpinājumā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!