Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas vīriešu biatlona izlase svētdien izcīnīja 20.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās 4x7,5 kilometru stafetē.

Latvijas kvartets Edgars Piksons, Rolands Pužulis, Artūrs Koļesņikovs un Andrejs Rastorgujevs astoņās šaušanās izmantoja 14 rezerves patronas, bet iztika bez soda apļu veikšanas.

Šaušanā no Latvijas sportistiem visneveiksmīgāk darbojās tieši komandas līderis Rastorgujevs, kurš izmantoja visas sešas rezerves patronas, bet sekmīgākais bija Pužulis, kurš kļūdījās tikai vienu reizi.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja Norvēģijas komanda ar Lāšu Helgi Birkelannu, Ūli Eināru Bjērndālenu, Vetli Šastadu Kristiansenu un Henriku L'Ābē Lunnu sastāvā, kuri astoņās šaušanās izmantoja vien vienu rezerves patronu.

Uzvarētājiem 34,5 sekundes zaudēja Francijas komanda, bet 46,6 sekundes atpalika trešo vietu ieņēmusī Krievija.

Vienā aplī iekļāvās vien pirmās 18 komandas, bet Latvija tāpēc pēc pēdējās šaušanas tika noņemta no distances.

Vīriešu konkurencē uz starta devās 25 komandas.

Kā ziņots, Rastorgujevs piektdien izcīnīja 29.vietu desmit kilometru sprinta distancē. Rastorgujevs, kurš uzrādīja savas karjeras atkārtotu piekto labāko rezultātu, kā vienīgais no Latvijas sportistiem kvalificējās iedzīšanai, kur sestdien finišēja 24.vietā, uzrādot karjeras trešo labāko rezultātu.

Pužulis un Piksons sprintā ierindojās attiecīgi 90.vietā un 92.pozīcijā starp 105 sportistiem un nekvalificējās iedzīšanai.

Kā ziņots, Pasaules kausa pirmajā etapā Rastorgujevs demonstrēja lielisku slēpošanas ātrumu - viņš iedzīšanas distancē bija ātrākais no visiem sportistiem. Pirmajā posmā Rastorgujevs izcīnīja 37.vietu sprintā, bet iedzīšanā, neskatoties uz četrām kļūdām un ļoti lēnu šaušanu, pacēlās līdz 29.pozīcijai.

Savukārt Latvijas biatloniste Žanna Juškāne piektdien ierindojās 86.vietā 7,5 kilometru sprinta distancē, nespējot kvalificēties iedzīšanai.

Juškāne pirms sezonas nebija kvalificējusies Pasaules kausa seriālam, bet pēc teicama starta IBU kausa pirmajā posmā viņa ieguva tādas tiesības. Veiksmīgi Juškāne nostartēja arī Pasaules kausa pirmā posma pirmajās sacensībās, kad izcīnīja 56.vietu 15 kilometros, kas bija viņas līdzšinējās karjeras labākais rezultāts. Tomēr sekojošajā sprintā Latvijas sportiste sašāva vien trīs no desmit mērķiem un palika pašā rezultātu saraksta lejasgalā.

Tā kā Juškāne ir vienīgā Latvijas sportiste, kas kvalificējusies Pasaules kausa seriālam, Latvijas sieviešu izlase stafetes sacensībās nevar piedalīties.

Līdz gadu mijai paredzēts vēl viens Pasaules kausa posms Pokļukā, Slovēnijā.

Kopumā jaunajā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!