Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Austrijā, Hohfilcenē, piektdien pie ieskaites punktiem tika Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš 10 kilometru sprintā ieņēma 29.vietu.

Vēl no Latvijas sportistiem Rolands Pužulis finišēja 90., bet Edgars Piksons – 92.vietā. Sestdien paredzētajām iedzīšanas sacensībām no Latvijas sportistiem kvalificējās tikai Rastorgujevs.

Par sprinta sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Andreass Birnbahers, kurš šaušanā bija precīzs un finišā tikai par 0,4 sekundēm apsteidza Martinu Furkādu (viena kļūda šaušanā). Trešo vietu ieņēma slovēnis Jakovs Faks (viena kļūda šaušanā, +13,7 sekundes).

Rastorgujevs sacensības iesāka ar ļoti ātru slēpojumu, taču pirmajā šautuvē netrāpīja vienā mērķī un veica vienu soda apli. Otrajā šaušanā Rastorgujevs bija precīzs, slēpojumā arī bija pietiekami ātrs, kas ļāva viņam atkal tikt pie ieskaites punktiem. Uzvarētājam viņš zaudēja minūti un 0,3 sekundes.

Pužulis pirmajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas, otrajā bija precīzs un finišā Birnbaheram zaudēja 3:34,5 minūtes. Savukārt Piksons šaušanā pieļāva trīs kļūdas (2+1) un finišā uzvarētājam zaudēja 3:38,4 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!