Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien "Valmiera" saspringtā galotnē izbraukumā izcīnīja uzvaru pret "Jelgavas" komandu ar rezultātu 75:73 (19:19, 21:16, 19:23, 16:15).

Piecas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 65:65, tomēr pēc tam vadībā visu laiku ar pāris punktu pārsvaru bija viesi. Neizšķirtu "Jelgava" atjaunoja 12 sekundes pirms mača beigām, panākot 73:73, tomēr ar diviem precīziem soda metieniem piecas sekundes pirms pamatlaika noslēguma "Valmierai" panākumu nodrošināja Jānis Kaufmanis.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva Jānis Porziņģis, bet ar 13 punktiem izcēlās Artjoms Butjankovs. Pie 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām tika Jānis Bērziņš.

Savukārt laukuma saimnieku rindās ar 13 punktiem izcēlās Lauris Mizis, bet pa 12 punktiem iekrāja uzreiz četri spēlētāji.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - oktobrī Valmierā mājinieki bija pārāki ar 85:65.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un čempionvienība "VEF Rīga", bet "Valmiera" ar astoņiem panākumiem 11 cīņās ieņem trešo pozīciju.

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda ar septiņām uzvarām 11 cīņās ir ceturtā, tai ar septiņiem panākumiem 12 mačos seko Jūrmala"/"Fēnikss", bet sesto vietu ar sešām uzvarām 12 spēlēs joprojām ieņem "Jēkabpils". "Barons kvartāls" un "Jelgavas" basketbolisti ar četrām uzvarām desmit mačos dala septīto un astoto pozīciju.

"Liepāja"/"Triobet" komanda ar trim uzvarām deviņās cīņās ir devītā, biznesa augstskola "Turība" ar trim panākumiem 11 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara astoņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezusies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!