Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcēlās ar lielisku slēpošanas ātrumu, ieņemot 37.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Pēc pirmās šaušanas, kurā viņš bija nekļūdīgs, Rastorgujevs atradās 12.pozīcijā. Turpinājumā viņš trasi veica vēl ātrāk, tomēr stāvus šaušanā kļūdījās trīs reizes, kas liedza cīnīties par visaugstākajām vietām.

Negaidītu uzvaru sacensībās izcīnīja kanādietis Žans Filips Legeleks, kurš šaušanās bija nekļūdīgs. Viņš līdz nekad nebija ticis augstāk par sesto vietu, ko izcīnīja Vankūveras Olimpiādes sprintā.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 28 sekundes. Viņš starp labākajiem 40 sportistiem Pasaules kausa posmos iekļuva astoto reizi karjerā.

Otro vietu sacensībās ar vienu kļūdu izcīnīja francūzis Aleksis Befs, kurš no Legeleka atpalika par 18,1 sekundi, bet trešais palika pieredzējušais Kristofs Zumans.

Pārējie Latvijas biatlonisti nespēja kvalificēties svētdien paredzētajai iedzīšanai. Edgars Piksons pieļāva divas kļūdas šaušanās, Legelekam zaudēja divas minūtes un 51,6 sekundes, ierindojoties 73.vietā, bet Artūrs Koļesņikovs ar trim kļūdām kanādietim zaudēja trīs minūtes un 8,9 sekundes, kas deva 85.vietu starp 103 sportistiem.

Kā ziņots, trešdien 20 kilometru distancē Rastorgujevs izcīnīja 72.vietu, Piksons ierindojās 73.pozīcijā, bet Koļesņikovs ieņēma 80.vietu 103 sportistu konkurencē.

Vēlāk sestdien tiks aizvadītas sprinta sacensības 7,5 kilometru distancē sievietēm, kurās ar 61.numuru 103 sportistu konkurencē trasē dosies Žanna Juškāne.

Ceturtdien 15 kilometru distancē Juškāne izcīnīja 56.vietu. Latvijas biatloniste pirmo 60 sportistu vidū Pasaules kausa individuālajās sacensībās iekļuva pirmoreiz karjerā.

Juškāne ir vienīgā no Latvijas biatlonistēm, kura sezonas sākumā spējusi kvalificēties dalībai Pasaules kausa sacensībās. Zīmīgi, ka viņa to paveica vien pagājušās nedēļas nogalē, kad izcīnīja augsto devīto vietu IBU kausa sacensībās 7,5 kilometru sprintā.

Kā ziņots, Pasaules kausa pirmais posms sākās jau svētdien, kad tika aizvadītas sacensības 2x6+2x7,5 kilometru distancē, kurā uzvarēja Krievijas sportisti, bet Latvija netika pārstāvēta.

Posma noslēgumā svētdien notiks abas iedzīšanas sacīkstes.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē, Austrijā, un Pokļukā, Slovēnijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa sacensībās aizvadītajā sezonā vislabākos rezultātus no Latvijas sportistiem vīriešu konkurencē uzrādīja Rastorgujevs, kurš trijās sacensībās tika pie kopvērtējuma punktiem. Ar 33 punktiem Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 76.vietā.

Citi Latvijas komandas pārstāvji ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē pie kopvērtējuma punktiem nespēja tikt. Turklāt sievietēm, kuru komandā jūtamu iztrūkumu radīja Madaras Līdumas lēmums sacensībās nestartēt, neviena no sportistēm ne reizi nespēja pat pārliecinoši pretendēt uz vietām, kas dotu kopvērtējuma punktus.

Šajā sezonā Līdumas atgriešanās sacensībās nav gaidāma. Tāpat galīgo lēmumu vairs nestartēt sacensībās pieņēmis Ilmārs Bricis, kurš pašlaik strādā ar Lietuvas sieviešu komandu.

Pagājušās sezonas Pasaules kausā vīriešiem pie uzvaras tika francūzis Martēns Furkads, kuram sekoja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens un Andrēass Birnbahers no Vācijas.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausā sievietēm pie uzvaras tika vāciete Magdalēna Noinere, otrajā vietā ierindojās baltkrieviete Darja Domračova, bet pirmo trijnieku noslēdza Tūra Bergere no Norvēģijas.

Kopumā jaunajā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!