Foto: DELFI
Latvijas komanda "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 91:94 (21:34, 20:22, 24:15, 26:23) pielāpās Igaunijas komandai "Parnu".

D apakšgrupas mačā trīs minūtes pirms beigām Latvijas komanda atradās iedzinējos ar deviņiem punktiem (77:86), bet 50 sekundes pirms spēles noslēguma "Valmieras" deficīts bija astoņi punkti (83:91). Tiesa jau pēc 29 sekundēm "Parnu" atradās vadībā vairs tikai ar 92:91, tomēr pēdējie "Valmieras" centieni izlīdzināt rezultātu nebija sekmīgi.

Latvijas kluba labā 18 punktus guva Jānis Porziņģis, 17 punktus iekrāja Māris Ziediņš, pa 12 punktiem guva Raimonds Gabrāns un Jānis Kaufmanis, bet Jānis Bērziņš izcēlās ar desmit punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

Savukārt mājinieku rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija lietuvietis Augusts Pacikēvičs.

Šī valmieriešiem, kas iepriekšējā mačā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bija priekšpēdējā cīņa BBL pirmajā posmā šosezon.

"Valmiera" aizvadītajās septiņās spēlēs tikusi pie trim panākumiem, kas pašlaik dod trešo vietu D grupas kopvērtējumā, bet "Parnu" ar diviem panākumiem piecās cīņās atrodas pozīciju zemāk.

Latvijas vienība jau ir nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā.

Savukārt grupas līderpozīcijā ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir Lietuvas komanda Pasvales "Pieno žvaigždes".

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Ventspils", "Jelgava", "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāls".

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!