Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcīnīja "Valmieras" vienība, kas savā laukumā ar 78:63 (19:11, 17:13, 22:21, 20:18) pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva Māris Ziediņš, bet 16 punktus iemeta Jānis Porziņģis. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Roberts Mednis.

Līdz ar to "Valmieras" komanda, kas sezonu iesāka ļoti veiksmīgi, tika pie otrās uzvaras pēdējās četrās LBL spēlēs.

Kopvērtējuma augšgalā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un "VEF Rīga", bet "Valmiera" ar septiņiem panākumiem desmit cīņās joprojām saglabā trešo pozīciju.

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda ar septiņām uzvarām 11 cīņās ir ceturtā, tai ar sešiem panākumiem 11 mačos seko Jūrmala"/"Fēnikss", bet sesto un septīto vietu ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem "Barons kvartāls" un "Jelgava".

Četrus panākumus desmit spēlēs izcīnījuši "Jēkabpils" basketbolisti un ieņem astoto vietu, bet "Liepāja"/"Triobet" komanda ar trim uzvarām deviņās cīņās ir devītā. "Turība" ar trim panākumiem desmit cīņās ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 kontā viena uzvara septiņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezusies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!